Thursday, June 20, 2013

Samsung Galaxy S3 Pink

Assalamualaikum.. Hye..


I can't thank enough my mum and dad as they had fulfilled my wishlist. Dah lama teringin nak pakai smartphone yang canggih, like real canggih or close to canggih. Lagipun it's like a trend sekarang orang guna smartphone. Dengan Samsung Galaxy lah, Sony Xperia, Iphone 3,4,5.. Even jenama yang tak pernah dengar sebelum ni pun dah pandai keluarkan smartphone like Huawei. Hoho


Walaupun sebelum ni boleh dikatakan aku memang pakai smartphone sebab the last handphone I used was Sony Ericsson Xperia X8, tapi it's a low-end smartphone. Jadi faham-faham je laa kan macam mana. Being a teenager, I use my phone, like a lot, all the time. And X8 can't really fulfill my need. Lagipun, handphone tu dah uzur, asyik terpadam sendiri je, lembab terkedek-kedek dan tak respond bila sentuh.


So, one day, I asked my mum if she's willing to buy me new phone. Well.. I guess I asked her at good timing, because she just said yes, like straightaway. Hehe. I am thrilled! LOL.. 


So, this is what I got.



Kiri: Gambar kurang jelas sebab diambil pada waktu malam.
Kanan: Gambar pinjam dari Abg Kus Enterprise. Tak, aku tak beli daripada AKE, aku pinjam gambar je to show you the real colour.


Samsung Galaxy S3 PINK! Haaa.. Pink tuh yang penting. Girlish sangat di samping flipcase purple dia tu. Hehe


Walaupun Galaxy S3 ni dah tak jadi the most wanted dan dah tak jadi yang paling canggih dan latest, tapi aku dah gembira sangat dah. \o.o/ Anak sedara nak pinjam tengok video kat Youtube pun aku tak bagi, apatah lagi untuk main game.. Muahaha


Kalau nak tengok apa pakej yang aku dapat, jom jom tengok features Samsung Galaxy S3 kat bawah ni. Aku pinjam kejap dari GSM Arena.



GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
SIMMicro-SIM
Announced2012, May
StatusAvailable. Released 2012, May
BODYDimensions136.6 x 70.6 x 8.6 mm (5.38 x 2.78 x 0.34 in)
Weight133 g (4.69 oz)
DISPLAYTypeSuper AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size720 x 1280 pixels, 4.8 inches (~306 ppi pixel density)
MultitouchYes
ProtectionCorning Gorilla Glass 2
- TouchWiz UI
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYCard slotmicroSD, up to 64 GB
Internal16/32/64 GB storage, 1 GB RAM
DATAGPRSClass 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
EDGEClass 12
SpeedHSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v4.0 with A2DP, EDR
NFCYes
USBYes, microUSB v2.0 (MHL), USB On-the-go
CAMERAPrimary8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality
FeaturesSimultaneous HD video and image recording, geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization
VideoYes, 1080p@30fps, check quality
SecondaryYes, 1.9 MP, 720p@30fps
FEATURESOSAndroid OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich), upgradeable to 4.1.2 (Jelly Bean)
ChipsetExynos 4412 Quad
CPUQuad-core 1.4 GHz Cortex-A9
GPUMali-400MP
SensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
BrowserHTML, Adobe Flash
RadioStereo FM radio with RDS
GPSYes, with A-GPS support and GLONASS
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsPebble blue, Marble white, Amber brown, Garnet red, Sapphire black, Titanium grey, La Fleur
- S-Voice natural language commands and dictation
- Smart Stay eye tracking
- Dropbox (50 GB storage)
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out (via MHL A/V link)
- SNS integration
- MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
- Organizer
- Image/video editor
- Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input (Swype)
BATTERYLi-Ion 2100 mAh battery
Stand-byUp to 590 h (2G) / Up to 790 h (3G)
Talk timeUp to 21 h 40 min (2G) / Up to 11 h 40 min (3G)

Syukur. Alhamdulillah. Terima kasih Ma Abah! I love you sooooooo much.. Muah.. Hehe

8 comments:

  1. Pink!! comelnye... warna terbaru ye.. u lucky girl :)

    ReplyDelete
  2. kan.... saya pun peminat pink jugak sikit2.. :D

    ReplyDelete
  3. hehe baru kot.. limited edition katanya.. :D

    ReplyDelete
  4. tq. hehe.. comel rasa mcm nak gigit2 je.. :p

    ReplyDelete
  5. Cantek n comel hp phone..

    ReplyDelete
  6. mysara ab rahmanJune 27, 2013 at 4:26 PM

    wah..best n cantiknyer! nk jgk! mai ni dh la pminat kaler pink!!

    ReplyDelete
  7. how much?
    nk beli jugak!

    ReplyDelete
  8. lebih kurang RM 1400 kalau tak silap. Tak ingat sebab dah lama.. Hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...