Wednesday, January 30, 2013

Cara tukar domain dot my ke dot blogspot

Assalamualaikum.. Hye..


Dua tiga hari ni rasa stress betul bila tak boleh masuk blog.. Ingatkan bertukar domain ke [dot] my will be a good thing.. Rupanya hari pertama tukar, terus tak boleh masuk blog!




Dengar katanya, Asiahost tengah upgrade DNS pebendo entah.. Adoii.. Bagi lerr notis dulu.. Email dekat customer ke dulu.. Tapi nak buat macam mana sebab free je kan, jadi tak boleh nak kata apa walaupun tahun berikutnya kena bayar jugak RM 20 setahun.. 


CPUV nuffnang yang tengah masuk tu pun dah credited.. Huhu.. Tak apa lah.. Kalau tak elok-elok jugak servis dia, memang takkan sambung dah kot tahun depan..


Kepada yang kecewa macam I juga, yang nak tukar balik domain dari [dot] my ke [dot] blogspot, ikut je 4 step ringkas ni.


1. Klik Setting.
2. Klik Basic >> Publishing.
3. Klik pangkah (x) kat hujung blog address tu.
4. Bila keluar dialog box, klik OK untuk remove custom domain.


Nota kaki: Dah tersuka dengan ceritasyarafina.my.. :'( 


Nota kaki kanan: Apa pun, terima kasih Fatin Diana sebab tolong I setup domain [dot] my sebelum ni.. :)

UPDATE: Domain [dot] my dah elok.. Tak jadi lah nak merajuk.. Ngeh3.. ^^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...