Sunday, December 30, 2012

22 tahun 0 hari


Assalamualaikum.. Hye..


Semalam Apek kahwin dengan Leuniey.. Hohh.. Dah jadi suami orang dah dia.. Mula-mula, I ingatkan Apek tuh umur dah 25+.. Rupanya baru 23?! Erk! 


I pun tak tahu kenapa I cakap pasal dia. Padahal tak ada kaitan pun.. Eh cop! Ada kaitan sikit kot..


Sebab semalam birthday I ke-22.. Yay! 


Rasa macam tak percaya je umur makin bertambah, angka kat depan tuh dah masuk 2 dah.. Tapi rasa macam budak-budak je lagi.. Bila dah masuk angka 2 nih, hadoiii.. Macam-macam kena fikir.. Pasal kerja laa, pasal kahwin laa, pasal duit laa.. Banyak! Pulak tu, tak mungkin boleh elak, yang bezanya cuma lambat atau cepat je.. 


Kehendak dan kemahuan pun makin bertambah.. Masalah laa jugak bila makin bertambah ni, sebab kena fikir macam mana nak dapatkan kemahuan dan kehendak tuh.. Haha.. Ye2 je kan.. 


I rasa lumrah bila budak-budak tertanya-tanya macam mana rasanya jadi orang besar.. Pastu, bila dah besar, teringat-ingat pula bagaimana rasanya menjadi kanak-kanak dulu.. Kebetulan, baru-baru ni I terjumpa album gambar-gambar lama.. Tersenyum sorang-sorang bila belek gambar tu satu-satu.. :)




Dan-dan je time tu terfikir nak snap gambar masa kecil dulu untuk upload kat blog.. Eleh.. Sebab perasan comel lettewww.. Hak3..


I tak ingat pun yang 22 tahun lepas tu. Eh ada ke yang ingat time dia baby.. Kot celik-celik terus hafal.. :p Gambar kedua tu pula, betul ke entah 19 tahun lepas.. Hentam je lah.. Malas nak confirm dengan Ma.. Haha.. Gambar ketiga tu waktu I try baju sekolah nak masuk darjah 1.. Eksaited punya pasal.. 


12 tahun lepas, I masuk kumpulan nasyid.. Percaya tak? Percaya tak?? Haaa baik percaya sebab tak tipu punya.. Bila teringat balik, lucu je I masuk kumpulan nasyid dulu.. Kemain kena mekap ngan cikgu, rasa dah diva sangat daa.. Haha.. 


Sepanjang hidup I, 3 kali kot I konvo.. Cewahh.. Kali pertama waktu tamat taski dulu, kali kedua lepas SPM 16 tahun lepas, dan kali ketiga, waktu grad dari UM 2 bulan lepas.. Alhamdulillah.. :)


Last but not least, 

HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF.. ^.^ 


Nota kaki: Kepada keluarga, rakan-rakan, saudara-mara dan 'Dia' yang wish birthday I dan doakan kesejahteraan I, terima kasih! Semoga kalian juga sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah.. Amin.. :)

6 comments:

  1. cantik gambar 2 month ago 2....hohohoo.....pndai photographer 2...ahakz~ 

    anyway gmbr no 2.....sies mcm model..hahahaha

    ReplyDelete
  2. hepy belated bezday...
    dh nk thun baru bru tmbh umur ek..hee
    btw, follow cni..:)

    ReplyDelete
  3. ceh.. memuji diri.. kalau bukan sebab model tu lawa, gambar tu takkan cantik jugak tau.. lalala~ 

    itu laa owg kata born as a model.. err.. haha

    ReplyDelete
  4. thank u mai.. macam tu laa nampaknya.. hehe :D

    ReplyDelete
  5. perasan...hahahaha.... 

    ReplyDelete
  6. sbb I ada role model yang perasan.. lalala~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...