Wednesday, September 12, 2012

17 tahun tak lama pun..

Assalamualaikum.. Hye..


OK.. This is new guys.. Seriously new.. Eh.. But what is it with new new nih kan? Fine.. Let me go straighttttt to the point yeah? 


Actually kan.. Kan.. Kan.. Kannnnnnnnnnn.. 


My life is now freeeeeeeee.. Maybe not as free as the birds.. But still, I'm free for the time being since I just finished my study and my practical is just oveh (oveh??? ok ok.. It's o.v.e.r).. Yeayy!! Eh jom laa yeay sesama.. Hehe 


Few days ago, my niece asked his dad, "Abah, bila abang nak habis belajar?". And his dad replied, "Sekurang-kurangnya 18 tahun lagi.".. 


Gosh! Really??! So, I've been studying for like 17 years already.. Whoa!! That's actually quite a long time kan if right now I'm a standard 1 student.. Ye laa.. Mesti akan terfikir lambatnya lagi nak besar, nak habis belajar, times when we no longer have to do homework, tak kena scold, and bla bla bla.. But I'm no longer a standard 1 student, I'm now a graduate.. Yeay!


So, insyaAllah this 4th October will be one of my big day.. My convocation.. InsyaAllah.. 




Thank you ya Allah.. Thank you Ma, thank you Abah, thank you Kak Long, Kak Ngah, Kak Chik, thank you my friends.. My achievement today is because of you all.. :)


Kalau ada rezeki dan peluang, I want to further my study ke peringkat sarjana.. InsyaAllah.. Pray for me? :)

4 comments:

  1. haha.tapi kalau menunggu rasa lama gak tu.bekerut gak dahi.kehkeh.:)

    ReplyDelete
  2. benar ... masa berlalu dengan cepat sekali .... tapi bak kata pengomen pertama tadi kalau ditunggu masa tu memang la lambat rasanya ....

    ReplyDelete
  3. hehe tu laa saya ckp kalau saya skang ni budak darjah 1 siyes rasa lama gle nak tunggu 17 tahun tuh.. 

    ReplyDelete
  4. mmg rasa cpat sgt masa berlalu.. rasa macam baru je jd freshie kat UM, skrg dah grad.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...