Wednesday, July 11, 2012

Ketumbit

Assalamualaikum.. Hye..


Dalam hidup kita ni, ada je ujian dan dugaan yang mendatang.. Ujian nih semua sebenarnya untuk menguji keimanan kita kepada Allah.. 


Beberapa hari ni, mata I sakit sebelah.. Agaknya ketumbit lah kot.. Hari pertama rasa sakit sakit kat mata Sabtu lepas.. Tapi, I buat dekk je.. Kononnya sakit tu sekejap je.. Mata pun nampak normal lagi..


Bangun tidur pagi Isnin, tengok tengok mata dah gemuk sebelah.. Tapi, tak laa nampak teruk sangat.. Boleh lagi nak cover dengan mekap.. Jadi, Isnin tuh buat kedua kalinya I pakai eye shadow ke sekolah.. Siap buat smokey eyes kaww.. Hoho.. Sebenarnya serius malas nak pakai eye shadow bagai.. Tapi, terpaksa.. Terpaksaaaa..


Motif gambar?? Nak tunjuk tang mata je.. :D


Siap kena tegur dengan anak murid, "Teacher, I like your eyes.. Look smokey".. Hak3.. Pandai anak murid haku bodek teacher.. :p


Namun! Kusangka panas hingga ke petang, rupanya ribut di tengah hari.. Nasib baik tak jemur kain hari tu.. Eh?! Tak ada kaitan.. Ok2.. Hee..


Petang Isnin tuh, mata kanan nih makin bengkak pula.. Apatah lagi bila bangun pagi Selasa.. Berganda-ganda bengkaknya.. Dan sakit.. :'( Puas fikir macam mana nak sorok mata yang macam ikan flower horn nih.. Ikan flower horn bengkak mata ke?? Entah! 




Akhirnya ada 1 je penyelesaian.. Pakai spek hitam! Tapi serius rasa macam Men in Black je pakai spek hitam gitu.. Pasrah je laa.. Dah laa pepagi buta dah pakai spek hitam kat sekolah.. Agaknya semua orang fikir, buang tebiat ke apa cikgu nih.. 


Tapi, semalam dah pergi klinik.. Doktor cakap mata I nih bengkak sebab jangkitan kuman.. Paling best, dapat hadiah selonggok ubat untuk dimakan.. Hoho.. Yang paling penting kena habiskan antibiotik tu lah.. Sebelum ni dah pernah kena sekali, tapi I tak habiskan antibiotik yang dia bagi.. Agaknya anak cucu cicit kuman tuh ada lagi.. Ni yang dia menyerang balik.. 


Cuma hari nih, entah kenapa mata I belah kanan yang bengkak nih jadi kabur.. Huhu :'( Harapnya masalah ni untuk sementara je.. Amin.. 


6 comments:

  1. abeskn ubt 2 taw.....insyaallah sempat sembuh.....sy doakan awk k..... :D

    ReplyDelete
  2. oh! aaron aziz komen blog i!!! terharu.. terharu.. propa je.. :p
    ye awak.. saya habiskan kali nih.. insyaAllah.. hehe 

    ReplyDelete
  3. intai org mndi tu..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...