Tuesday, June 19, 2012

Kedai waffle paling sedap dalam UM.. Tapi...

Assalamualaikum.. Hye.. 


Apa khabar? Sihat?? I tak.. -.-' Selsema dah dekat 2 minggu nih.. Tak sembuh lagi.. Harapnya masa exam esok, tak ada laa hingus dalam hidung.. Kesian orang sekeliling I nanti.. Tapi kalau terpaksa juga nak buat macam mana kan.. Hadapi je laa pencemaran bunyi tu dengan senyuman.. Hek3..


Sebenarnya nak cerita pasal akak sorang ni.. I rasa orang yang tak ada manner, yang tak boleh cakap elok elok, yang kerek, baik tak payah meniaga laa.. Buat orang menyampah je.. 


Ceritanya, ada satu kedai waffle nih yang memang sedap.. Bukan kedai yang sedap tau.. Waffle dia tuh yang sedap.. Inti penuhhhhhhhhhhhhhh.. Serius banyak.. I beli perisa coklat blueberry, coklat dia melimpah sampaikan boleh dibuat cicah lagi.. Memang banyak dan sedap.. 


Gambar curik.. Sebab nampak macam sedap je.. :D


Tapi yang tak best tentang kedai nih, pekerja dia.. Tak ada budi bahasa.. Hari pertama I pergi kedai tu, memang ramai yang tengah beratur nak membeli.. Kira memang best lah kan.. Bila semua dah dapat order, semua dah pergi, boleh pulak dia cakap, "Hahh.. Dah berambus pun semua orang.."


Eh helloooooooooooooo.. Berambus??? Kau cakap macam tu, macam kau tak nak pelanggan datang je kan.. Kalau tak nak pelanggan, cari kerja lain.. Tak pun goyang je kaki macam puteri kat rumah.. Kalau pun penat, rasa tak menang tangan sebab laku sangat, guna laa bahasa yang elok sikit.. Tak payah nak tunjuk sangat dekat orang..


Kali kedua, I pergi beberapa hari lepas.. Biasa laa, bila waffle dah siap dia akan jerit suruh orang ambil.. Tapi, tadi, I was on the phone cakap dengan Abah, jadi I pergi jauh sikit.. Tak dengar kalau dia panggil.. 


Lepas cakap tuh, I pergi cek kalau dah siap.. Memang dah siap pun.. Tapi, dia ingatkan wafer tu yang seorang perempuan lain pesan.. Dia panggil perempuan tu, tapi perempuan tu tak dengar.. Tiba-tiba elok je dia cakap, "Eh pekak ke budak tu?".. Adehhh.. 



Tak patut kot.. Kalau budak tuh dengar, tak ke kecik hati dia.. Tak pun dia sembur balik atas muka kau.. Hahh.. Baru padan muka.. I buat dekk je.. Lepas ambil wafer dengan air, I terus blahh.. 


Nota kaki: Nasib baik waffle sedap.. Huhh!

5 comments:

  1. wafer kat daily fresh tu ke???

    serious memang pekerja yg seorang tu biadap sangathari tu saya pergi beli waffer jugak kat situ dgn icekimo

    time order tu adalah tersalah order, siap dia boleh cakap tengok la kat situ, kan ada tulis
    perghhh memang menyirap jek darah
    dgn muka pekerja tu yg memang tak boleh bla...
    buat muka plak dia...
    geram betul

    so lepastu tunggu jek la kat situ sampa nak siap order tu
    lepastu dia boleh tanya, nak order lagi ke
    saya cakap la nak tunggu icekimo
    dia boleh cakap
    lama lagi la nak siap, pergi la duduk kat sana...sambil buat muka poyo dia
    eeeee saya dgn kawan rasa geram gila
    rasa macam nak bla jek terus dari situ masa tu
    memang biadap
    kalau next time jadi lagi, memang rasa nak terus sound jek pekerja tu
    tak mesra pelanggan
    rasa macam nak report jek

    ReplyDelete
  2. hahh.. memang.. tp pekerja kat situ memang macam tu.. biadap.. len kali sound je terus.. bia dia sedar sket.. menyampah betul orang kerek macam tu.. 

    ReplyDelete
  3. mmm waffle memang sedap, ada satu lg gerai waffle yg sedap dan menarik, kat giant prima saujana, kajang. waffle ice cream! sgt sedap,ala ala waffle a n w, murah pulak tu, rm 3.50 je, blh pilih bermcm topping. cubala.

    ReplyDelete
  4. Aritu sy ada try mkn waffle kt r&r genting sempah.mmg btl sedap.pkerja die bgthu produk org Melayu. Compy great waffle Station. g la try.mcm2 perisa ada.yg pnting crispy .. pekerja kiosk tu pun ramah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe boleh singgah next time kalau singgah genting sempah.. Tq for info! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...