Wednesday, June 20, 2012

Jom belajar buat origami Riben super duper comel - Wordless Wednesday #12

Assalamualaikum.. Hye.. 


Jom belajar buat origami riben! Senang je.. Kejap je dah dapat buat 1 riben comel.. :)


2 benda wajib untuk buat origami riben ni..





Langkah-langkah..



Menjadi tak riben korang? Lepas ni tak perlu beli riben dekat kedai dah.. Boleh buat sendiri je.. :)




Nota kaki: Kertas origami tu boleh tukar guna any square paper.. Garis dot dot hitam means korang perlu gunting dekat situ.. 


Ada soalan?? Tanya je.. :)

12 comments:

  1. Hehehe, boleh try ni =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/pergi-hang-ke-hang-out-ehh.html

    ReplyDelete
  2. alahai . somel nye origami tuhh . dahh try . tp tak jadi . huahuahua :)

    ReplyDelete
  3. cube buat turorial bergerak. siyes tak pahammm...btw cumel sgt 

    ReplyDelete
  4. yeke.. part mana yg xfaham tu? masa saya mula2 buat, saya stuck jga di step 4.. tp kna pusing2 sket biar sama cam dalam gmbar.. 

    ReplyDelete
  5. alaa yeke.. part mana iyra buat x jadi.. saya buat mula2 sampai renyuk terkoyak kertas tuh.. haha step 4 kot yg susah sket.. 

    ReplyDelete
  6. harap awk boleh post video...mest senang sikit nak buat.....kalo jadi msti cute bangat.... :D

    ReplyDelete
  7. saya x reti nak buat video.. :( 
    segan sebenarnya.. huhu

    ReplyDelete
  8. kbeyazid - apelak.blogspot.comJune 15, 2012 at 4:50 PM

    Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


    http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html 

    ReplyDelete
  9. Salam.. Insyaallah sy follow.. :)

    t.kasih juga follow blog saya..

    ReplyDelete
  10. sila.. nnt boleh bagi kat org klu jadi cantik.. :D

    ReplyDelete
  11. macam mana nak buat step 4 tu?? yg step 3 tu kne wat setiap penjuru ker??huhuhu

    ReplyDelete
  12. step 3 tu buat 1 penjuru pun dah cukup.. dia cuma nak tau line utk lipat je.. step 4 tu kna tolak dia masuk dalam.. susah nk explain in words.. u kna main2 sket.. 1st time  buat mungkin kertas tuh akan lunyai jgak laa disebabkan step 4 tuh.. 

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...