Monday, May 14, 2012

Tema hitam merah popular untuk dinner

Assalamualaikum.. Hye.. 


Pejam celik pejam celik.. Arghhh! Minggu lepas Sabtu, hari ni dah Isnin??! Apa ni? Apa ni? Dah lebih seminggu rupanya dok peram cerita dinner nih.. Tskk~ 


Alkisahnya, Sabtu hujung minggu lepas I ada dinner kolej kat The Summit Hotel.. The very last dinner kot untuk seumur hidup sebagai mahasiswa degree ni.. Lepas ni kalau sambung master (insyaAllah), ada dinner lagi.. Lalala.. Tapi, seronok lagi ke nanti walaupun dah tak ada mereka bersama? 




Can you see the reason? Kami berlima dah bersama untuk 4 tahun! Sebenarnya dah jumpa sejak PASUM, tapi tak kenal rapat macam degree.. Oh! Gambar atas terpaksa dikaburkan sebab maluuuuu.. Waktu first  year sangat laa bergaya seperti budak-budak-berangan-dah-tua.. Tsk..


Untuk dinner kali ni, tema warnanya merah, hitam, dan putih.. I'm wondering entah kenapa laa orang yang anjurkan dinner suka sangat dengan warna merah dan hitam ni? Masa dinner tingkatan 5 sekolah I pun merah, masa dinner first year pun hitam merah.. Dinner 4th year pun hitam merah lagi! Tak bosan ke? Bagi laa kitorang pakai color block ke, hijau biru ke..




Tapi, since dah ditetapkan macam tu, ikut je laa kan.. Tak payah keluarkan bajet banyak pun.. Baju pinjam kakak punya je.. Heels memang dah selalu pakai.. Beg pun kakak punya.. Selendang je beli sendiri.. Tu pun murah je, RM 17.90 untuk 2 helai.. 


Eh! Korang tahu tak tudung kat Muaz Textile Jalan Tar sangat murah?! I beli selendang hitam manik ni kat pasar malam 10 hengget, tapi selendang sama warna maroon kat Muaz Textile cuma RM 7.90!




Walaupun dinner mula pukul 8, tapi geng-geng bas nih terpaksa pergi lebih awal.. Akibatnya, tak sempat dinner dah rasa lapar! Jadi, terpaksa laa masuk KFC The Summit Mall dulu untuk makan.. Tapi, rasa segan giler melawa masuk mall.. Orang lain pun pandang pelik kot.. Hak3




Tapi, rugi je makan awal (Ke untung sebenarnya?).. Sebab ada 3 hidangan yang I tak makan malam tu.. Entah sebab kenyang atau tak menepati selera I.. 




Apa pun, alhamdulillah.. Akhirnya dinner ni tetap jadi kenangan indah untuk I.. :)

14 comments:

  1. Cantik baju you ! :)

    ReplyDelete
  2. keila_desylozaq91May 14, 2012 at 9:44 PM

    lawa la awak..:) 

    ReplyDelete
  3. tenkiu.. :D

    baju pinjam je.. hehe

    ReplyDelete
  4. tukang amik gamboMay 15, 2012 at 1:59 PM

    ehem!, upah photograper xbayar lagi tu..hahaha

    ReplyDelete
  5. Twinklelittle0412May 15, 2012 at 4:15 PM

    haiii...salam kenal yaaa...:) cantik2 neh semuanya ...

    ReplyDelete
  6. err.. xtau2.. photographer mana nih? :p

    ReplyDelete
  7. haii.. salam..

    n tenkiu.. :)

    ReplyDelete
  8. u look gorgeus dear..... :D

     

    ReplyDelete
  9. err.. ikhlas ke x ni? haha 

    tq btw 'hubby'.. :p

    ReplyDelete
  10. tukang amik gamboMay 16, 2012 at 5:22 PM

    ecece..iye la..klo xbyr masuk dlm akaun kolej nnti ea?..hahaha

    ReplyDelete
  11. ceh.. tau laa penyelia.. xd2.. xbaik ambil kesempatan atas kelebihan diri sendiri.. muahaha

    ReplyDelete
  12. Kontraktor bangunanJune 1, 2012 at 11:33 AM

    nice post...salam kenal yaaa..

    ReplyDelete
  13. tq.. salam kenal juga.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...