Tuesday, October 11, 2011

Batik Valley : Cantik, gorgeous dan berpatutan!

Assalamualaikum.. Hye.. 




Kalau korang shopping, korang suka shopping kat mana? Branded outlet atau Hypermarket atau Sogo atau beli online sahaja? Untuk yang tak kisah pasal jenama, beli online memang OK sangat.. 


Material berkualiti, tak perlu bangun dari kerusi, tak perlu tersangkut dalam traffic jam, tak perlu beratur panjang.. Dan yang penting sekali, tetap fashionable.. Apa yang diperlukan cuma Laptop/komputer dan duit dalam bank.. Senang kan? 


Tapi, kadang kadang susah juga nak jumpa blogshop yang mampu menarik hati.. Kalau bukan pakaian yang dijual tak menarik, mesti sebab harga mahal.. Huhu


Tapi, jangan risau! Sebab I tahu satu blogshop yang tawarkan harga berpatutan, pakaiannya yang OMG tengok sekali terus terpikat, dan up-to-date..




Ni laa jawapannya.. Batik Valley..


Macam mana I terjumpa blogshop ni? Entah laa.. Tapi yang pasti, masa tu sekali terpandang cardigan nih, terus teruja nak beli nak beli nak beli! Tapi, haruslah cek harga dulu ye tak?? Berpatutan atau tak.. Dan memang berpatutan..... Tu kisah September tahun lepas..




2 bulan lepas tu.. Tengah dok online, tiba tiba terbaca kat Facebook Batik Valley pasal Puff Military Jacket.. Teruja sangat! Tapi, rupanya dah sold out.. Kecewa seyh.. Tak lama lepas tu Batik Valley restock Puff Military Jacket nih.. Seronok weyh.. Bagitahu diri sendiri, OK sila jangan berlengah, sebab mak aih! Laku macam goreng pisang panas.. 




Memang sangat tak menyesal beli Puff Military Jacket nih.. Disebabkan masa tuh cuma bajet nak beli sehelai aje, maka terpaksa pilih warna universal, hitam supaya boleh match dengan semua warna baju.. Teringin juga nak yang warna merah atau putih.. Fatin, kalau I menang, I nak Puff Military Jacket warna merah atau putih eh.. Ngee~








Setakat ni dah 3 kali I shopping kat Batik Valley nih.. 




Dress cotton ni sangat selesa.. Bila pakai, mesti rasa girlish tiba tiba.. Haha


Sebenarnya dekat blogshop Batik Valley nih ada banyakkk jenis dan pilihan.. Nak handbag? Pergi godek album Bags sekarang.. Nak cari dress/ blouse? Godek album Dress/blouse.. Nak cari Tees? Godek album Tees.. Pendek kata pergi godek semua lah album Shawl, Cardigan/Jacket dan Bottom yang wujud kat Facebook tuh..


Satu lagi mitos tentang blogshop nih ialah diorang cuma jual pakaian yang cuma sesuai untuk gadis gadis skinny.. Tapi, plus size babes jangan risau lah.. Batik Valley tetap ada pilihan yang sesuai untuk golongan ni..


Jom cekidaut Batik Valley! :)


Psst.. Fatin, say congratulations and Happy anniversary to your parents ye.. :)




Nota kaki: Entri ni untuk giveaway by Batik Valley yang akan tamat pada 14/10/2011..

3 comments:

  1. aish.. pantang org promote blog shopping nie. mesti nk beli..

    ReplyDelete
  2. haha beli jgn x beli.. seronok usha blogshop nih.. sebab senang.. klik klik klik je.. kalau berkenan terus beli.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...