Thursday, September 8, 2011

Bas ekspress yang sangat best dan awesome mengalahkan kapal terbang!

Assalamualaikum.. Hye..


Korang dah balik ke tempat tinggal masing masing ke? Sekarang jalan raya pun dah tak jem.. Kota Bharu kembali normal macam biasa.. Bas ekspress pun dah kosong semula.. Oh! Cakap pasal bas ekspress.. Semalam I balik ke Kelantan dari KL dengan Sani Ekspress yang sangat kelasss gitu..




Kenapa I cakap macam tu? Jom tengok gambar gambar nih..




Skrin TV depan kepala lutut macam dalam International flight dan headset yang kedap bunyi.. Dan terlindung kat belakang kantung Kangaru tuh ada majalah Perempuan jugak.. Wohoo~




Halfway perjalanan baru I perasan, rupanya bas Sani Ekspress nih ada tapak plug oo.. Paling syok, tapak plug ni ada di setiap seat.. Sempat jugak laa terai caj henpon yang dah hampir kehabisan bateri.. Hehe




Singgah di Merapoh.. Celik celik berpinau mata jap.. Semua merah.. Ye laa.. Bas Sani Ekspress kan warna merah.. hehe  Nombor plat bas dikaburkan untuk tujuan keselamatan.. Cewah~




Sepanjang perjalanan, sempat jugak I habiskan 3 movie.. Sanctum, Toy Story 3 dan Dinner for Schmucks.. Tapi yang tu tak sempat habis, sebab dah terlelap.. Tehee~


Selain boleh tengok movie, ada muzik jugak.. Walaupun bukan lagu-lagu hits semasa, tapi tetap fofular.. Cuma dalam 5 tu, Al-Quran dan Permainan video not available.. Dia belum set lagi kot.. Maklum laa.. Bas baru berumur sebulan! 


I naik bas baru rupanya.. Patut laa canggih sangat.. Hoho~  


Walaupun harga tiket Sani Ekspress dari Kuala Lumpur ke Kelantan 44 hengget, 4 hengget lebih mahal daripada bas lain, tapi sangat berbaloi okeh.. Terutama bagi I yang memang penakut naik bas.. Sekurang-kurangnya ada sesuatu yang boleh alih perhatian I daripada fikir yang bukan bukan.. 



Nota kaki: Naik bas dalam keadaan selsema dan hidung tersumbat sangat laa tak selesa disebabkan bas yang bergoyang goyang macam Inul gelek.. Buat I bertambah pening.. Huhu~

20 comments:

  1. uish.. dahsyat tu..
    nak naik .. nak naik,...

    ReplyDelete
  2. oooo bas nilah yg sepupu naik jugak dulu balik raya dari KL ke KB
    dia best gila naik nih

    ReplyDelete
  3. dah lama tak naik bas.. koh koh koh

    ReplyDelete
  4. woaaa.. bestnya!! ada plug setiap seat?!! boleh on lappy la klau cmtu.. terbaik la! mhal 4 rggit pun xksah.. srvis klas a.. brbaloi!

    ReplyDelete
  5. best giler bas nih..tiket mahal pun takpe asalkan selesa~

    ReplyDelete
  6. jom jom.. tapi kena tgk destinasi jugak laa.. lagipun bas baru je ada.. klu naik bas lama, nehi jugak.. hoho~

    ReplyDelete
  7. serius best gle.. sampaikan tak perasan tengah lalu tepi lereng bukit yang menakutkan.. hehe

    ReplyDelete
  8. haha abes naik apa kalau merantau? saya pun dah setahun lebih kot tak naik bas.. sekali naik, perghh dapat bas camni.. memang best.. hehe

    ReplyDelete
  9. aah.. setiap seat.. boleh boleh.. cuma power dia tak kuat macam kat rumah laa.. sebab saya caj hp 2 jam, tak penuh2, biasanya 2 jam dah fully charged.. tapi, still orait laa kan.. hehe~

    ReplyDelete
  10. yeap! mmg best.. mahal 4 ringgit je pun.. berbaloi sangat laa.. hehe~

    ReplyDelete
  11. aslamualaikum nk tyer  nie harge sebenar berape ae

    ReplyDelete
  12. bas ni masa saya naik RM 44.. tp sekarang saya tak pasti dia turunkan harga ke tak.. kalau harga bas biasa KL - klate RM 42.. 

    ReplyDelete
  13. I'd like to try....hmm....thanks for the info...

    ReplyDelete
  14. teruja pulak nak naik bas... tapi kang dapat bas lama pulak... camne ekk?

    ReplyDelete
  15. hehe yg tu tak pasti laa pula.. saya pun dah lama tak naik bas sani ekspress.. boleh try tanya dekat kaunter kot.. 

    ReplyDelete
  16. Baru naik bas sani ni balik raya lepas...kecewa sgt...plug x leh guna..skrin tv sekadar hiasan...tambg skg ni dah rm50.00
    Stop kat merapoh toilet x der air..kedai mkn pon x banyak..dah lagi malang nasi mentah.. Lepas ni nk tukar bas lain plak.. Harap pihak sani exprs dpt memperbaiki mutu perkhidmatan dan singgah hentian yg mesra pengguna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haih.. Not worth it kan bayar mahal2 tapi hampeh.. Sani dah tak jaga mutu perkhidmatan dia.
      Saya dah lama tak naik Sani.. I prefer Mutiara atau Perdana.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...