Wednesday, June 8, 2011

Gara - gara status FACEBOOK~

Assalamualaikum.. Hye.. 


Sejak semalam, setiap kali Ma I nak masak, mesti dia panggil I suruh masuk dapur.. Memang laa biasanya pun I masuk dapur jugak tolong dia sikit sikit, tapi kadang kadang I keluar jugak sambung tengok TV.. Hehe 


Tapi, sejak semalam Ma suruh I masuk dapur untuk belajar masak.. Keh3~ 


Sebabnya?? Semalam I letak status ni kat Facebook I.. Pastu, kakak I terbaca dan dia bagitau Ma.. Hahh! Apa lagi.. Memang kena masuk dapur laa.. Kononnya nak belajar masak.. Hehe




Setakat ni, baru belajar teori, praktikalnya belum.. Entah bila nak dapat sijil memasak pun I tak tahu laa.. Semalam masak sayur air je.. Haha Hari ni belajar masak acar timun.. Sedapp! Sebab Ma yang masak.. I tukang tengok je.. HAHA


Dari segi teori, I rasa I dah lulus kot.. Dari dulu lagi dok perhati Ma masak.. Tapi, dari segi praktikal, wallahualam.. Kita nantikan eh..


Nanti kalau I dah berjaya masak, time tu jugak I update kat blog.. Hehe


Korang mesti pandai masak kan? Sejak bila korang belajar masak ni? 


8 comments:

  1. boleh2.. sbb saya pun reti masak telur jugak.. haha :p

    ReplyDelete
  2. menarik eh? tenkiu awak eh.. awak kna master memasak dulu.. nt saya upah awak masak untuk saya setiap hari.. haha~

    ReplyDelete
  3. wah gud! nanti masak sendiri.. kongsi laa sket.. kih3~

    ReplyDelete
  4. Kalo reti masak telur dikira x??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. add akak kat fb..ada group masak2

    ReplyDelete
  6. tidak sy sngka....heheh....sungguh menarik perhatian status itu....selamat belajar awak....sy yakin awak akan jd seorg tukang msak yg berjaya...hehehe..
    sy pn x reti memasak...nanti2 laa bljar...hhohohhohoo

    ReplyDelete
  7. kami reti masak..
    banyak resepi.
    hahahaha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...