Sunday, May 22, 2011

Eksperimen mekap dan pashmina gaya Hana Tajima..

Assalamualaikum.. Hye..


I tak pernah post apa apa pasal mekap kat sini kan? Walaupun kenyataannya I memang suka mekap mekap nih.. Hee~


Dan satu lagi kenyataan perit *perit lah sangat*, sekarang I dah jarang mekap kot.. Err.. Maksud I, jarang mekap mata.. Biasanya kalau I nak keluar ke mana, sama ada ke kelas atau jalan-jalan dengan member atau dating sekalipun, I selalu mekap biasa biasa je..


Mekap paling asas I haruslah,

  - Compact powder Magic BB cap murah Silky Girl
  - Shimmer Duo Blusher Silky Girl
  - Maybelline 2-in-1 Impact Shadow Liner by EyeStudio
  - Lipice Strawberry
  - Lipstick by Bobbi Brown




Tengok! Tak ada pun eyeshadow dalam senarai tu.. Sebab I dah lama MALAS pakai eyeshadow.. HAHA~  Sebab I kan specky.. I rasa kalau I pakai eyeshadow pun, terlindung jugak dek spec kesayanganku ini.. Woh! Ada nada sinis di situ ye.. Apa nih.. Sinis dengan diri sendiri..


Ok.. Dah part tu.. Sekarang jom ke bahagian seterusnya~


*******


I ada satu perangai tau.. Bila tiba waktu study je, mesti otak I ligat fikir nak buat benda lain.. Kih3~


Hasilnya??




Muahaha~  Eyeshadow I yang menjadi mangsa.. Sebelah kaler biru, sebelah lagi kaler purple.. Tuh nasib baik mata ada 2 je.. Kalau tak, maunya I kaler dengan kuning, merah, hijau.. :p
     

Tapi, hasil awal bukan macam ni.. Lepas ber'eksperimen', baru jadi macam belah kanan tu.. 




Tapi, mekap purple ni tak menyerlah sangat.. Gambar pun blurr sebab snap pakai henpon cikai je.. Huhu~


 


Siap ada bling bling.. Haha~


*******


Eyeshadow yang I guna:

     - by The Body Shop Sparkling Seduction Collection




     - Duo eyeshadow by Silky Girl




*******


Sampai tengah malam kot I dok eksperimen dengan mekap ni.. Last2 tak belajar langsung malam tuh.. Muahaha! Terbaekk sangat laa kan.. Adik adik jangan tiru akak yek.. Cewah.. :D


Nak tahu, I letak gambar atas tadi tu jadi profile picture Facebook I.. Pastu, kawan kawan I ingatkan I pakai tudung macam Hana Tajima.. Haha  Padahal I tak reti pun weyh! I pakai pashmina tu sekadar nak tutup rambut dengan leher je.. I lilit lilit je.. Kih3~  Korang dah tertipu.. :P




Tujuan gambar nih bukan nak suruh korang tengok muka I yang hensem ni.. Erk! Cuma nak tunjuk cara I pakai pashmina yang kononnya macam Hana Tajima tu, padahal tak pun! Kih3~


Nota: Angle penting hokeh supaya walaupun pakai serabai, tapi orang tetap ingat korang macam Hana Tajima.. Eh! Maksud I, pakai macam Hana Tajima.. :P


10 comments:

  1.  Salam,
     Eksperimen yang menjadi bagi saya, ramai sungguh influence dgn gaya nie ya? =)

    ReplyDelete
  2.  ok comel cuma pix tak clear so taak dpt tgk lebih jelas eye make up u dear


    Cara Test Kualiti Keyboard Komputer Korang"Momoy dan Mee Maggie"<a href="http://www.princess-momoy.com/2011/03/memalukan-akhbar-kita-

    ReplyDelete
  3.  Hey hey hey . Walaupun you men lilit lilit tapi ad agaya Maria Elena ! Wahoahoa :D

    ReplyDelete
  4.  Fuhh...!!!
    hebat sangatt Farah :D
    Cikya tak pernah pakai eye shadow, reti eye liner jer, blusher pom tak pernah..
    hehehe

    ReplyDelete
  5. salam.. tq.. skrg fesyen tudung hana tajima tgh in.. tapi, saya belum totally influence lg.. maybe someday.. hee~ 

    ReplyDelete
  6. tq.. =) xclear tu sbb snap pakai henfon je.. huhu~ 

    ReplyDelete
  7. haha Maria Elena eh.. tinggi sgt comparison tu.. tp, tenkiu btw.. =D 

    ReplyDelete
  8. kih3~  apa yg hebatnya.. tu main kaler2 je.. macam kaler2 atas kertas.. :p
    basic mekap mmg wajib ada semua tu kecuali eyeshadow.. malas nak pakai.. hehe  xpe.. cikya kecantikan semulajadi.. cewahh~  =D

    ReplyDelete
  9. wah hebat and cantik nian besolek bak putri raja hehehe

    ReplyDelete
  10. wah.. indah sungguh bahasamu.. kih3~ btw, tenkiu.. =) 

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...