Monday, May 2, 2011

10 perkara disukai

Assalamualaikum.. Hye..


Hari ni I dah nak masuk hari kedua untuk game "10 Perkara".. Dan temanya ialah.. Jeng jeng jeng!! Ok tipu.. Tak ada apa yang surprise pun.. 10 things you love..


Cop2! Love means suka atau sayang kan? Okay.. :D


*******




SATU

I suka pandu kereta.. Erm.. Pelik ke I ada kesukaan ni? I pun tak pasti kenapa, tapi memang sejak kecil, I dah berangan-angan nak pandu kereta bila dah besar nanti.. hehe Dan, I tak kisah bila I balik rumah, memang I akan jadi pemandu tetap bagi ma I terutamanya..


DUA

I suka coklat Cadbury Black Forest.. Sebab sedap! Oh.. Lagi satu sebab I tak suka kacang.. Jadi, Black Forest memang pilihan terbaik.. :)




TIGA

I suka makan.. Sebab tu I dah makin bulat sekarang.. wuu~ nanges..


EMPAT

I suka jalan-jalan.. Tak kisah laa melancong ke, melencong ke.. Walaupun hanya ke mall, pun I suka.. hehe


LIMA

I suka teddy bear.. Memang typical type.. Tapi, teddy bear gebu comel debab itu sedap dipeluk waktu tidur.. :D




Sekarang dia dah tak segebu ini, sebab selalu kena peluk dan dicium ciom oleh tuannya.. hee~



ENAM

I sayang sangat kat koleksi majalah dan novel I.. Masa I PASUM dulu, setiap bulan, I wajib beli majalah samada EH, Remaja, dan apa lagi entah.. Remaja tuh memang wajib ada..


Tapi, sekarang I dah jadi pengumpul setia Majalah Dara.com.. Ermm.. Sejak 2009 kot.. wohoo! 


TUJUH

I sayang sangat sangat gambar-gambar dalam folder laptop I nih.. Sebab bagi I, gambar gambar tuh semua adalah kenangan masa lalu yang kita takkan dapat undur kembali.. cewahh.. :D Kalau I bosan, kadang kadang I tengok je balik gambar gambar tu.. Boleh jadi ralit tahu.. :)


LAPAN

I suka sangat edit gambar.. Selalunya I edit guna Photoscape je.. Senang nak buat dan hasil terbaekk.. Kita kan suka benda yang senang senang je.. hee~ 


Selain Photoscape, I PERNAH jugak edit gambar guna Adobe Photoshop.. Perasan tak I highlight PERNAH?? Tuh sebabnya Photoshop I dah menggila kenapa entah.. Lembab kemain.. I tak reti nak buat macam mana.. Lagipun, masa I crack dulu, entah mana silapnya.. Setiap kali nak masuk Photoshop, kena key in Serial Number.. Haishh!



Photoscape + Photoshop


Antara yang I sempat guna Photoshop, macam Header blog I nih, banner blog I.. Banner 10 things I love tuh, I buat guna Photoscape je.. Tak laa hebat sangat sampai nak gebang satu kampung.. hoho


SEMBILAN

I suka warna.. Dan warna warni.. hehe Meh I cakap pasal pakaian laa eh.. Pakaian I memang boleh dikatakan semua warna-warna terang macam hijau pucuk pisang, merah, pink, turqoise..




Tapi, sekarang I rasa I lebih minat warna warna natural macam hitam atau putih.. Adakah ini menunjukkan tanda peningkatan usia? Oh tidakk! 


SEPULUH

I suka hadiah.. Siapa tak suka hadiah, angkat kaki macam saye.. Tengok tengok.. Tak ada siapa yang angkat kaki macam saya, cuma ada yang angkat tangan je.. Isk isk.. Hebat beno pengaruh Usop Wilcha yek.. 





Oh! Hadiah.. Ye hadiah.. hee~  Tak kesahh laa hadiah tu kecik ke besar, lawa ke huduh, mahal ke murah.. Janji hadiah.. Tapi, kalau kita nak bagi hadiah kat orang, haruslah kita pilih yang cantik ye takk.. Memang buruk perangai hehh kalau bagi hadiah yang agak agak kita sendiri pun rasa nak buang dalam tong sampah.. 


I ada satu cerita.. Masa I kecik dulu, seingat I ada 2 kali je kot I pernah sambut hari jadi.. Kali pertama, masa I kecik cinonet tengah main masak masak guna plastik lagi.. Kali kedua yang I ingat masa Darjah 6.. Umur I masa tu 11 tahun.. Ma I ajak kawan kawan I datang rumah untuk sambut birthday I.. Siap masak makaroni bakar.. Seronok gle.. Sebab jarang jarang boleh sambut dengan kawan kawan kan.. 





Jadi, kawan-kawan sekolah I bagi laa hadiah.. Korang nak tahu, setiap malam I tidur dengan hadiah-hadiah tu semua.. I susun elok elok.. Rasa macam sayang gle lah! Ada hadiah jam Power Puff Girl warna pink.. Pastu yang macam music box, ada keluar bunyi bunyi tuh.. Kat atas dia ada dolphin dok berayun.. Seronok gle.. Kadang kadang I main tu je.. Isk.. Macam sedih pulak bunyi nya kan.. hoho~ Tapi, I memang jenis hargai hadiah  pemberian orang untuk I.. 


Oh.. Birthday I 28 Disember setiap tahun ye.. Ada maksud tersirat tu.. Keh3~ 


6 comments:

  1. wahh banyak no yang akak suke..=) kite pun suke cadbury black forest tu..sedap!..=) singgah and follow akak

    ReplyDelete
  2. ea....bnyknye hadiah....sy pn ske hadiah...tp xd owg bg pn..hahahaha
    burfday sy bln 6...hahaha

    ReplyDelete
  3. yea? nnt bg alamat.. i pos hadiah untuk u.. haha!

    ReplyDelete
  4. hehe aah.. tu baru 10.. kalau disuruh list lagi pun mampu lagi agaknya.. hehe~
    kan?? kan?? cadburry blackforest sedap.. :D

    btw, tq fiera.. =)

    ReplyDelete
  5. saya suka line internet yang laju jer. kalau laine breakdown, maunya meroyan... huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. haha sama laa.. internet pnting.. x on9 sehari boleh rindu rinduan.. =p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...