Monday, April 25, 2011

[Siri 2] Aktiviti memanjat dinding di Mont Kiara

Assalamualaikum.. Hye..


Dah baca Siri 1? Kali ni I nak teruskan dengan Siri 2 pulak.. Dalam Pendidikan Luar ni, ada BANYAK sangat aktiviti.. Sebelum ni I dah cerita I berkayak kan.. I pergi berkhemah pun dah cerita.. Kali ni keluarga Pendidikan Luar ke Mont Kiara, 29 Mac lepas untuk aktiviti wall climbing.. wohooo!!


I rasa bersyukur sangat I sertai Pendidikan Luar.. Sebab I tahu, I mungkin takkan dapat peluang beraktiviti macam ni lagi kat luar.. I kan bukan jenis lasak orangnya.. Tapi, I perasan lasak.. tehee~


Kita layan gambar wokeyh..


********




Dari UM, mahu ke Mont Kiara.. hee~




Eh! Dah sampai rupanya.. Baru je terlelap sesaat.. Ishh! Oh!! Sebelum aktiviti, cikgu I ajar kena buat regangan dulu.. Kot kot laa terkehel apa-apa ke masa panjat dinding tu nanti.. Tak ke haru.. hoho~




Sabar.. Sabar.. Peluang akan datang juga nanti.. hehe Ni masa tunggu giliran nak panjat tembok tu haa.. Eksaited.. keh3~ Tapi, dalam hati I nih, berdebar dup dap dup dap kaklos weyh.. Tinggi gle kot!




Eh.. Ada sekeping lagi gambar rupanya.. Baru je feeling eksaited nak tunjuk tembok tu  yang TINGGI gle woh! Fuhh!




Hahhh!! Tuuu dia.. Percaya sekarang? Penat tengkuk I nak tengok sampai atas..


Tapi, tinggi tinggi macam tu pun, ada juga seorang Hamba Allah ni berjaya sampai atas nun haa.. Perghh!




Erkk.. Bukan bukan.. Bukan yang ni.. Hamba Allah ni sempat panjat sampai 7 petak je sebelum pancit.. Muahaha!




Ni haa! Kagum jap.. Ni hasil selalu panjat pokok kelapa kat depan rumah agaknya.. Tak pun  kat belakang rumah.. Kih3~ Dia sorang je yang sempat sampai atas.. Tapi, belum sempat sentuh piramid merah tu dah pancit.. Haha Gelak jahat.. 




Ni muka budak yang eksaited nak panjat dinding sampai terluka jari.. Padahal panjat nye sampai 7 petak je.. Tapi, kecoh je lebih.. Huh! Dah laa sampai hari ni pun parut di jari belum hilang.. Uwaaa!!




Tadaa! Keluarga Pendidikan Luar ku.. Hehe


********





5 comments:

  1. dah lama kite tak gie panjat dinding, rasa teringin ler pulak..

    ReplyDelete
  2. yea? cik cempaka selalu ke panjat dinding tu sebelum ni? saya nih 1st time.. jakun.. haha

    ReplyDelete
  3. leh kongsi tak sal wall climbing ni? dpt sijil?? any info? 

    ReplyDelete
  4. Waahh tak pernah try sini lagi...try kat madmonkeyz and pcp putrajaya je..HEHE :D Tahniah sbb pernah juga clim 

    ReplyDelete
  5. terima kasih.. :D 
    berpeluang ni pun sebab join aktiviti ko-k, kalau tak memang takkan try kot wall climbing ni.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...