Saturday, April 2, 2011

gara-gara skirt pelangi..

assalamualaikum.. hye lovey doveys..


korang apa khabar? I sihat je.. hehe semalam penat gle lah! dan seronok sangat.. sebab seharian I dan kawan I keluar jalan-jalan.. hamboih.. kalau bab jalan-jalan, seronok je selalu kan.. hehe


***********


destinasi pertama kami ke Masjid Jamek.. kononnya nak beli skirt pelangi.. yang gradiant colour tu.. sebab sebelum ni, kitorang pergi Masjid Jamek.. dan ternampak gradiant colour skirt yang lawa glos! tapi, masa tu I dah terlebih bajet.. tak mampu nak beli.. sobs~ jadi, balik laa I dengan kesedihan.. sampai teringat-ingat kat skirt tu..




lebih kurang macam ni.. [credit]


jadi, hari ni, dengan semangatnya kitorang pergi dengan harapan nak beli skirt tu.. tapi.. tapi.. TAPI.. tak ada lah pulak.. sedihnya! pastu, kitorang ke SOGO.. I ingat nak beli blaus.. I rasa sekarang ni taste I dah berubah.. I nak pakai baju yang labuh, yang tak ketat sangat, tapi masih trendy.. kononnya.. tapi, sekali lagi, I kecewa! tak jumpa jugak yang berkenan di hati.. 




weyh! apasal hari ni asyik kecewa je?? I rasa teori I memang betul laa.. kalau I plan, memang takkan dapat.. tapi, kalau I tak plan, senang je jumpa yang berkenan.. macam sebelum nih, I tak plan pun nak beli blaus, tapi terbeli jugak 2 blaus.. hoho~ ok.. ok.. lain kali I tak nak plan daa.. sobs~


***********


masa dalam LRT nak pergi Masjid Jamek tadi, kawan I terajak tengok wayang.. perghh!! I pun apa lagi, hokayh saja.. memang pantang diajak berpoya-poya.. hehe sebenarnya I dah lama glos tak tengok wayang.. setahun lebih daa kot.. 


jadi, destinasi seterusnya?? hahh! cuba teka.. ceteka.. ceteka.. hehe destinasi seterusnya ke Mid Valley lah.. sebab pergi tanpa dirancang kan.. jadi, kitorang tak tahu nak tengok cerita apa.. lama dok termenung.. ingat nak tengok Big Momma.. tapi, ada pukul 1.20 PM dengan 8 PM je.. dah laa masa tu dah pukul 1.30 kot.. memang tak sempat lah nak masuk.. akhirnya, kitorang pilih Sucker Punch.. 





~sinopsis Sucker Punch~

“Sucker Punch” is an epic action fantasy that takes us into the vivid imagination of a young girl whose dream world provides the ultimate escape from her darker reality. Unrestrained by the boundaries of time and place, she is free to go where her mind takes her, and her incredible adventures blur the lines between what’s real and what is imaginary. [credit]



I tak faham sangat pun cerita tu.. sebab cerita dia imaginasi dalam imaginasi.. macam cerita Inception kot.. berlapis-lapis.. tapi, bole tahan laa.. dengan sound effect panggung tuh.. perghh.. bergegar jantung I.. haha dah laa sejuk glos.. sampai tak tahu daa nak sorok tangan kat mana.. keluar je dewan, pakat menggigil.. haha


oh! dan I beli kek kat Secret Recipe.. dah seminggu I mengidam kek Secret Recipe.. akhirnya dapat jugak.. I beli kek Macadamia apa entah.. dah lupa.. tapi, tak sedap sangat.. jangan beli daa kek tu lain kali.. haha




***********


bila dah penat berpoya-poya, baru ingat nak balik.. haha sampai sampai je Kerinchi, baru teringat semalam jumaat.. pasar malam weyh! hoho kawan I pulak mengidam nak makan Cup Corn.. layan je laa.. feveret dia tuh.. lagipun, I nak beli pencil case.. yang lama tu dah koyak rabak.. siap ada stapler bagai.. haha! pencil case I cap pasar malam je.. sebab memang tak jumpa kat tempat lain.. 


***********


alhamdulillah.. selamat jugak sampai kolej.. disebabkan seronok sangat, jom mengeja S.E.R.O.N.O.K sama-sama.. hehe~ 





6 comments:

  1. samela.alin pon xbrape nak "in" dgn citer sucker punch 2.tapi kwn alin kemaen lagi ckp bes giler.alin cume sker lagu2 kat dlm citer 2.ost die bes2!hee

    ReplyDelete
  2. eh? tu laa.. kadang2 gempak kemain org dok ckp cte tu bez, cte ni bez.. bila tgk sdiri, mcm biasa je.. huhu lagu yg time dia menari tu eh.. bez gak.. hehe~

    ReplyDelete
  3. hahahha.. wlopom sdih kain tak dpat. still ad mood jalan2 ea?

    hihi

    ReplyDelete
  4. life must go on.. hehe~

    ReplyDelete
  5. memg slalu time kite cr mesti xde, bile time x cr, mestila berlambak2 depn mate..huk3

    white choc macademia cake tu memg kurg sedap, muak.. wani pon xsuke sgt (^^,)

    ReplyDelete
  6. kan?? kan?? habis cane.. huhu

    aah..xsedap.. n agak tawar.. klu choc indulgence tu terlebih manis plak.. biasanya I beli carrot cheese cake.. tp saja2 nk tukar taste.. tiba2 xsedap plak.. hoho~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...