Sunday, April 10, 2011

Baca sini kalau anda suka makan dan teringin belajar memasak yang superb..

[re-post] Assalamualaikum.. Hye.. =)



Sementara menunggu maghrib tadi, I bawa belog I jalan-jalan dalam dunia maya ni.. Baca blog orang lain lah.. Apa lagi.. Tapi, I terlupa nak tinggalkan jejak.. I memang jarang tinggalkan jejak kat belog waktu ber'blogwalking', sebab I TERLUPA! Alaa.. Terlupa je..  huhu Muda-muda dah asyik terlupa.. Entah kenapa dengan I.. Nak kata makan semut, tak kooooooot.. Makan kepala ikan jauh sekali.. hoho


**********


Ok.. Dah dah laa tu merepek.. hehe Sebenarnya I nak cerita nih.. Tadi, I baca belog MizLullaby.. Oh! I suka gle blog ML.. Sebab dia suka memasak.. Sebab dia pandai memasak.. Sebab dia pandai mekap.. Sebab dia bijak.. Sangat suka okayh.. Ni bukan sesi pam pam blogger tahu.. Tapi, kenyataan dari hati yang tulus ikhlas.. hehe


Hari ni ML post entri dia buat Blueberry Muffin.. yummmy!! I memang suka makan walaupun I kurang makan.. Tu kenyataan.. Jangan sangkal lagi..


**********


Eh coppp!! Jangan pangkah lagi.. I tak habis cerita lagi.. Rupanya resepi tu ML modify daripada resepi asli Laura Vitale.. psstt.. Sebenarnya I tak pernah dengar nama Laura Vitale nih.. Camano nak dengar.. Selama ni, tak pernah tergerak hati pun nak cari blog masakan.. hoho




Tapi, hari ni I jatuh hati bukan jatuh tergolek dengan Laura Vitale nih.. Sebab desert yang dia buat nampak sangaaaaaat yummy.. Dalam website Laura Vitale ni, ada banyak video masakan.. Bukan setakat resepi, tapi ada video masakan juga tahu! Jadi, kepada yang tak pernah masak macam I, memang sesuai sangat laa, sebab dia tunjukkan satu satu cara nak masak.. 




Yang I sempat tengok tadi, Oreo Ice Cream Cake dan Strawberry Cake.. urghh! kecur air liur I.. nasib baik tak meleleh je.. fuhh!






Tiba-tiba I bersemangat nak belajar masak.. Sebenarnya I lebih sukakan desert.. I suka roti.. I suka kek.. Lepas ni, I harus belajar masak.. Harus! Oh.. Maksud I lepas I habis belajar laa, yang membawa maksud SETAHUN lagi.. muahaha!


Selamat belajar memasak.. =)




9 comments:

  1. farah ooo farah..
    sama lar, suka desert, tapi malas time nak menyukat timbang lar..
    adehh...

    ReplyDelete
  2. ehhemmmm...ML datang nih! hehehe...thanx darling...hehehe...best kan laura nih?comel sgt video2 die..=)

    kalau boring2 nanti masak la...leyh ML dtg tumpang makan.hihi ^__^

    ReplyDelete
  3. dayah o dayah.. hehe
    meme pun.. lg2 xbiasa gini.. lg laa leceh.. pah, xdop alatan yg betul..
    tapi, practice makes perfect.. hehe

    ReplyDelete
  4. hehe tq ML.. suka! =D mmg best.. xberkelip tgk video dia.. lg2 hasil akhir tuh.. terus teringin nak belajar masak.. kih3~

    nak masak, tapi dk d kolej.. tak ada alatan.. nnt da ada rumah sendiri, mmg harus belajar masak.. =D

    ReplyDelete
  5. owhh seronok nyee..saye suke nak buat tapi lm ade oven..:(

    ~a blast saturday~
    keep in touch dear...

    ReplyDelete
  6. kan?? suka sgt tgk makanan yang gojes macam tu.. saya xde oven, xde dapur.. hoho

    xpe.. sumday bila ada.. pulun masak setiap hari.. hehe~

    keep in touch too.. =)

    ReplyDelete
  7. wah..sedapnye...terliur...seronok jadi pembaca baru blog awak..nice blog yunk...kalau sudi..jom lah join lucky draw ni

    jom dapatkan cenderahati dari eropah

    ReplyDelete
  8. i love cooking n eating!! :P

    ReplyDelete
  9. yeah!! me too.. err.. but for now, i luv to eat only.. hehe~ =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...