Thursday, March 3, 2011

Di Sebalik Tabir Blog Syarafina's Story Book

assalamualaikum.. hye.. =)


ssempena mood pertama blogging nih, jom mulakan dengan segmen Ben Ashaari yang terbaru - Di Sebalik Blog.. sebenarnya dah banyak yang saya ceritakan tentang diri saya sendiri dan juga blog Syarafina's Story Book nih.. tapi, tak apa.. saya ceritakan lagi dan lagi dan lagi oke.. jangan muntah sudah.. hehe




sila klik header blog beliau untuk terbang ke blog beliau.. hebat kan saya.. tak payah guna Airasia atau MAS, guna atas talian je dah boleh terbang.. woh! 


[monolog dalaman] eh kenapa ayat saya macam skema karangan UPSR nih?? arghh!! adakah sebab saya guna SAYA? Isk.. baru je nak rasa sopan sikit, terus rasa janggal.. tukar jadi I lah boleh tak?



***********



jadi, ni gambar i.. abg Ben suruh letak gambar paling menawan.. masalahnya, dah puas daa godek folder Picture nih, tak jumpa jugak yang paling menawan.. cuma jumpa gambar tawanan je.. boleh? hehe




i sekarang belajar kat UM.. tapi, bukan Ulu Malaysia tau! tapi Universiti Malaya.. dalam jurusan Sains dengan Pendidikan.. geng cikgu cikgi lah kiranya.. kalau ada rezeki, mana tau kot kot jadi Profesor ke nanti.. keh3~ insyaAllah..


yang i perasan tentang diri I sekarang, I sukaaaaaaaaa sangat edit gambar.. tak kesah laa guna Photoscape atau Photoshop.. tapi kan.. kan.. kan.. CS5 I tengah PMS laa sekarang.. isk.. dasyat kan.. Photoshop pun ada PMS.. bukan manusia je.. 





tapi, tuh laa.. entah kenapa dengan CS5 tuh.. pergerakan dia jadi perlahan.. macam video gerak perlahan tu kan.. pernah tengok tak? tak?? oke merajuk lah macam ni.. jadi, sekarang ni mood nak edit gambar pun terbantut je.. arghhh! ada sesiapa boleh tolong?? pelisssssss.. hehe~


cerita panjang lebar boleh baca di;

     sini >> Introduce yourself

     sinun >> Saya Pelajar UM

     sinin >> Saya Blogger Kelantan

     situn >> Percaya Diri





semua link yang I bagi tuh, memang I tak ada cerita tentang benda lain.. cerita pasal I je.. klik laa kalau tak nak kena cirit birit.. jeng3! oke gurau je.. hehe



***********


follower i buat masa sekarang ada 487 orang.. terima kasih banyak banyak banyak banyak buat kamu semua.. nak tulis 487 kali 'banyak' sebenarnya.. tapi, nanti korang meluat pulak kan.. hoho terima kasih sekali lagi.. i lebiu all.. meh2 peluk secara maya.. hehe


***********


Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini?

- kalau bukan Fesbuk yang famous amos tu, mesti laa Youtube.. tak pun, Fesbuk.. eh dah cakap kan tadi.. baiklah baiklah.. 



Ceritakan kepentingan blog kepada anda

- kalau tak ada blog, saya akan mengadap Fesbuk je laa kerja.. kepala pun pasti makin membesar, sebab banyak sangat idea terpendam yang tak sempat nak tulis masa jawab karangan SPM dulu.. sekurang-kurangnya, dengan adanya blog nih, kecik laa sikit kepala i.. keh3~ hiperbola je!


dengan blog jugak, i boleh tahu tentang hal semasa, tentang ragam manusia, tentang variasi kehidupan.. dunia nih penuh warna kan.. ada yang indah.. ada yang suram.. tak begitu? 


kesimpulannya, blog memang penting buat i.. tak update seminggu, boleh meroyan sebab rindu sangat.. hoho suka sangat guna hiperbola..







Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?

- banyak!!! tapi, sebenarnya  semua blog yang ada dalam 4 bloglist i kat tepi kanan tuh, semua i singgah baca setiap kali diorang update.. sebabnya mudah.. sebab saya suka.. mudah kan? hehe~


***********


oke tuh je.. sehingga ketemu lagi.. =)

13 comments:

  1. Nadiem89_syozrulMarch 3, 2011 at 6:22 PM

    saya....nadiah aka nadiem tgh jln2 jengok2 lepak2 kat belog anda dari segmen incik ben...

    bosan2 meh jengok sy punye...dak bru blajo..macih!=)

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/

    * sy pon bloger klate

    ReplyDelete
  2. salam
    mengunjungi disebalik tabir blogger;p
    dtg dr blog abg ben;D

    disebalik tabir apisv2

    ReplyDelete
  3. salam singgah dr blog abg ben segmen disebalik tabir..salam kenal!!

    keep it up untuk blogging yaa!!

    DAH FOLLOW!!

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan.
    singgah sini dari blog BA :)

    ReplyDelete
  5. Nur sharfatin che abdullahMarch 3, 2011 at 7:07 PM

    jenguk2 dr di sebalik tabir blogger oleh abg ben. kwn, oke ?

    ReplyDelete
  6. hye nadiem.. =) macih jengok2, lepak2 belog I..
    comey jek nadiem tulis macih camtu.. tiru boleh? hehe

    bolehmasuk satu geng nih.. blogger kelantan.. =p

    ReplyDelete
  7. salam kak weiyda.. =)
    tengs eh singgah n follow belog I.. salam kenal juga.. =D

    ReplyDelete
  8. hehe frens! =D

    btw, apa url blog sharfatin?

    ReplyDelete
  9. hehe frens! =D

    btw, apa url blog sharfatin?

    ReplyDelete
  10. hehe frens! =D

    btw, apa url blog sharfatin?

    ReplyDelete
  11. sorry semalam x sempat nak merewang baca blog kengkawan yang join segmen abg ben..
    rase cam tak sedap plak klu tak jenguk n baca entry u all..
    skrg sedikit free..jom rewang..
    salam perkenalan..
    ok..chow..

    ReplyDelete
  12. @cik angkuh,

    its ok.. janji tak angkuh betul2.. kih3~
    salam perkenalan.. =)

    ReplyDelete
  13. How nice amazing information you grant here. Really awesome and artistic presentation. Love it a lot!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...