Tuesday, February 15, 2011

Jika aku cuma diberi satu pilihan..

assalamualaikum.. hye.. =)


ni dah masuk post ke-3 untuk 15 post challenge.. kalau 2 post sebelum nih aku tulis tajuk dalam omputih, kali nih nak guna bahasa melayu lah.. bahasa jiwa bangsa kan.. ecece~ bila masa pulak patriotik nih kan.. =p 




lagipun, kan tak sesuai laa kalau tajuk dalam omputih, tapi isinya dalam bahasa melayu.. macam kulit buah duku, tapi isinya langsat.. err.. boleh pakai ke perumpamaan aku nih? hadoi.. hentam je laa labu.. hehe~ aku memang dah lama tak tulis blog nih dalam bahasa manglish.. oke garu kepala.. ada ke bahasa manglish? haha! cuma kadang kadang kalau aku tak tahu perkataan tuh dalam bahasa melayu, aku tulis jugak laa dalam omputih.. boleh kan? alaa.. kasi can laa sikit..  =p


*********


untuk post kali nih, aku bagi satu situasi oke.. konon konon korang terjumpa satu baldi ajaib.. korang gosok punya gosok.. keluar lah seekor jin.. tapi, rupanya jin tuh tengah sedap makan chicken chop.. jin kan boroi.. kerjanya cuma makan laa.. hahaha~  jadi, sebab dia marah sangat korang kacau dia tengah makan, dia bagi syarat korang cuma boleh buat satu permintaan je.. cuma satu! kedekut punya jin kan.. hoho jadi, apa permintaan korang? ingat! satu je tau..



*********


kalau aku lah kan, sebenarnya aku nih jenis yang susah nak buat pilihan.. apatah lagi kalau cuma ada satu pilihan.. kalau boleh, aku nak tulis semua permintaan aku kat sini.. tapi, jin tuh kata boleh mintak cuma satu je.. tu laa.. siapa suruh kacau jin tengah makan kan.. hoho~



tapi, aku ada satu permintaan yang dok golek-golek, guling-guling dalam kepala otak aku.. aku nak keluarga aku.. aku nak ma, abah, kakak-kakak aku, anak sedara aku dan yang sewaktu dengannya.. walaupun tak dapat yang lain, aku ada keluarga pun cukup laa.. diorang yang paling penting dalam hidup aku.. 












klik situ lovey dovey sekalian.. >> 15 Post Challenge



2 comments:

  1. kalau saya, saya nak minta apa ek?
    mintak nak makan chicken chop ngan jin tu kot :D

    Sayangi family kita..

    ReplyDelete
  2. eh jangan.. kang boroi sesama.. susah nnt.. hehe~

    ye sayangi keluarga.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...