Wednesday, February 2, 2011

belog aku sedang bermasalah.. ada sesiapa boleh tolong tak?

belog aku tengah bermasalah.. ada sesiapa boleh tolong? dah lama aku perasan masalah ni.. sama ada, masalah dengan laptop aku, Google Chrome, atau memang blog nih, aku tak pasti.. tapi, arghhhhhhh! fed up lah..





*************


masalah 1: shoutbox aku tak keluar.. dah seminggu dia menyorok tang mana entah.. tapi, memang tak muncul muncul kat skrin aku nih.. 




masalah 2: dulu loading blog nih biasa je.. tak laju, tak lembap sangat.. sekarang??? setiap kali aku bukak blog nih, yang kat sidebar tuh, cuma keluar setakat award comey lotey tuh dengan nuffnang add je.. yang lain-lain kena tunggu lama baru dia keluar.. arghh!




masalah 3: dulu tak ada pun yang komen pasal dia tak boleh komen kat entri aku.. sekarang?? asyik menyorok je.. link untuk comment tuh hilang.. selalu hilang.. tapi, yang tuh aku dah agak sebab Disqus punya pasal.. dah ramai yang tukar Disqus kepada cara komen biasa.. aku pun sedang usahakan.. tapi, lambat bebeno Disqus nak 'sync'kan semua komen tuh.. dah 4 hari kot aku cuba dan tunggu.. tapi, sabar je lah kan.. T_T




masalah 4: ermmm.. merujuk kepada masalah 1,2,3.. aku dah jarang bukak blog dan blogwalking.. eh ada kaitan ke? hoho~


*************


ada sesiapa boleh tolong aku? tolong laa~ T_T


aku tak pasti masalah nih aku je yang nampak kat skrin laptop aku, atau korang tak nampak masalah masalah yang aku cakapkan tuh? normal je?


6 comments:

  1. sis rasa oke jer ni..
    sis guna CHROME dan Mozilla ok jer
    maybe internet connection je kut?
    loading blog ni memang tak laju.tapi tak aaa berat..
    maybe template prob kut
    try tanya maribinablog ke suruh tolong tengokkan..
    takpun join forum syoknyerblogging.com dan dapatkan khidmat di sana oke

    ReplyDelete
  2. okey jer guna chrome nih n streamyx..hehe
    rase nye sbb internet connection la..

    ReplyDelete
  3. betoi kata sis ni..
    tnya kpada yg pakar..
    forum tu bagus klu nk tnya pasai msalah ni..
    btw, blog ni x la berat sgt.. biasa ja.. laju ja aku masuk..
    semua masalah yg hdapi tu, ok ja bgi aku.. xpn dh settle masalah ni.. ahahaha..

    line intrnet slow kot ni.. hihi

    ReplyDelete
  4. oh yeke.. kalau macam tu, mmg sebab internet connection lah.. sebab saya guna wireless kat upstairs.. router ada kat bawah.. huhu~

    btw, tenkiu so much sis.. =)

    ReplyDelete
  5. settled! hehe sebab internet connection slow.. T_T kiranya saya tak perlu ubah apa2 lagi laa kot buat masa skrg..

    btw, tenkiu.. =D

    ReplyDelete
  6. tuh laa pasal.. sebab internet connection.. tapi, at least dah lega sebab dah tahu punca masalah.. hehe

    tenkiu lylia.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...