Sunday, January 9, 2011

manis semanis coklat..

eh.. hari nih dah ahad lah! esok dah sekolah balik... aloo monday blues lagi lah camnih.. nasib baik kelas mula pukul 10..


2,3 hari nih tak sempat langsung nak update belog.. penat penat.. penat jalan jalan.. muahahha! tapi, pagi nih aku bangun dengan bersemangatnya nak update belog.. hehe~


*********


siapa kat sini yang tahu sejak jumaat lepas ada Pesta Coklat Malaysia 2011 kat Mid Valley, sila angkat tangan jari! oke bole turunkan jari sekarang.. hee~





sebenarnya jumaat lepas, aku pergi pesta coklat tuh kat Mid Valley.. dengan kawan kawan lah.. semangat weyh! pukul 10 tuh dah redi segala.. tapi, sampai Mid Valley pukul 11 jugak.. bukan sebab jauh, tapi sebab tunggu kawan aku dari kolej jauh atas gunung Kinabalu sana.. kih3~ 


eh.. tapi nasib baik sampai pukul 11, sebab pesta tuh memang mula pukul 11 rupanya.. fuh2! nampak tak semangat glos tuh nak merasa coklat banyak banyak.. ha ha ha! masa pergi tuh, parking pun masih banyak kosong.. kiranya kitorang sampai ngam ngam laa.. hoho~


*********


masuk masuk terus macam.. eh kenapa sikit sangat booth yang dibuka? oke takpe.. tengok tengok dulu.. tapi, boleh dikatakan KEBANYAKANnya ialah kedai coklat tempatan.. booth yang dari luar ada satu je kot? yang aku perasan booth ni laa, dari Rusia..




yang lain memang barangan tempatan punyaa.. oke takpe.. sokong barangan tempatan.. hoyeah! ambil hati.. padahal dalam hati, "nak Hershes.. nak Toblerone.. nak Cadbury.. nak coklat femes amos! wuu~"


namun begitu, jangan bersedih wahai hati.. sebab coklat keluaran tempatan pun sedap jugak! dan menarik.. kalau tak percaya, jom tengok sini..




cantik kan? snap gambar, terus send.. send kat siapa, biarlah rahsia.. kih3~ macam lagu siti nurhaliza pula.. usya lagi coklat comey..




amboih.. macam macam bentuk! ada aiskrim, bunga, rama rama, pokok krismas..





yang ni nampak sedap.. eh tapi.. bukan ke coklat memang sedap?? woh! yang nih aku tak send kat sesiapa oke.. haha!




selain coklat, ada jugak biskut.. cookies lah senang cerita.. kang aku tulis biskut, orang ingat biskut raya pulak.. apa ke hal? oke cookies ye.. macam macam jenis cookies ada kat booth nih.. macam macam perasa.. macam macam warna.. boleh rasa tahu! sedap sedap belaka.. tapi, bergantung pada citarasa korang jugak lah kan.. nih cookies dari Intan's Oven.. memang home-made cookies.. bukan buatan kilang..




hahh! yang nih kalau korang nak kahwin, boleh laa buat macam nih.. tuh bukan telur ayam ke telur itik ke.. tapi telur coklat! nahh kau! ekslusif giteww kan.. hoho~ boleh laa letak kat atas pulut kuning kan.. eh ke orang letak kat mana bunga macam ni eh? muahaha! kalau rasa nak buat macam nih, boleh pergi pesta coklat sekarang, dan buat tempahan kat booth beliau.. ngee~




cookies lagi.. yang ni sedap jugak.. eh dari tadi cakap sedap.. memang sedap laa weyh.. lagi satu, kat booth nih, cookies dia memang segar dari ladang oven oke.. sebab dia bakar cookies kat situ terus.. bukan bawa yang dah siap dibakar.. yang nih ada banyak jenis jugak.. pergi lah rasa.. dan beli! =D




yang nih ada BANYAK perisa dalam coklat tuh.. ada kelapa, nangka, strawberi, mangga, durian pun ada! haha nih first time aku dengar pasal coklat perasa durian.. tapi, dalam tuh memang buah betul betul punya.. bukan perasa dari kilang tuh.. buah nangka, strawberi.. semua yang asli.. selain tu, ada jugak perasa tiramisu, green tea.. macam macam lah! sampai tak tahu nak pilih yang mana.. hoho~ 




akhirnya beli tiramisu je.. sedap jugak.. hee~ lagi satu, kalau beli 3 dapat RM 18.. kalau beli satu dapat RM 7.. sebab kami beli 3, jadi untung laa sehengget.. haha~


*********




heh! nak jugak menyebok minah sorang ni kan.. hehe~


baideway, Pesta Coklat Malaysia 2011 tuh sampai hari nih aje.. kalau belum pergi, pergi sekarang.. muahaha!


~selamat berhujung minggu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...