Thursday, January 6, 2011

award comey lotey untuk kawan-kawan aje..

berkenaan entri saya sebelum nih, anugerah terindah.. 

oh.. baideway, aku terasa nak jadi suci murni pulak dalam entri kali nih.. hehe jadi, penggunaan 'saya' mungkin lebih sesuai kot.. lagipun, pasti ada yang berkenaan tuh lebih tua daripada saya kan.. sopan sikit kan? hehe~ 


**********


 


eh.. sebelum ambil award comey lotey nih, sudi laa jawab soalan ciput kat bawah nih eh.. scroll ke bawa eh, sampai dah tak boleh scroll! hehe~


**********


dah lama nak buat benda nih sebenarnya.. tapi, asyik tertangguh.. kali nih memang nekad lah nak buat! hehe~ saya cuma nak beri penghargaan buat semua kawan setia saya.. saya nak bagi iphone 4 sebijik buat sorang sorang tak mampu lagi.. jadi saya bagi award come lotey macam kat atas nih pun jadi laa eh.. hehe~


award nih memang direka ditulis dibuat khusus untuk semua followers saya.. dan saya buat sendiri oke! eh.. tapi.. tapi.. hello kitty tuh bukan saya lukis tau.. saya ambil dari sini.. yang lain tuh guna Photoscape aje.. 


lawa tak?? kiut miut tak?? haha! alaa.. cakap laa lawa.. penat nih nak buat.. dekat setengah jam dok fikir ayat je.. tapi berbaloi! =D


**********


meh nak cerita sikit significant setiap yang ada kat award tuh..


hello kitty
tuh memang feveret sejak kecik, muda, remaja sampai lah sekarang.. kaki bulat, muka bulat, riben bulat, mata bulat.. cair! eh bukan tengok mamat hensem jek boleh cair tau.. tengok budak bulat nih pun boleh cair jugak! hoho~


pegang tangan
kita kan kawan? kawan mesti laa punya satu ikatan persahabatan.. =D


untuk kawan-kawan aje..
sebab saya anggap semua followers saya sebagai kawan.. jadi, award nih untuk kawan-kawan aje laa.. hahh! kalau nak jadi kawan saya, follow laa belog cabuk nih.. tapi, tak nak pun tak apa.. tetap kawan jugak kan? hee~


ceritasyarafina.blogspot.com
eh yang ni takkan tak tau.. kalau tak tahu jugak, sah kena buang negeri nih.. isk2~


bentuk hati
err.. kenapa ye? sebab comey kot.. haha! hati tuh kan tanda berkasih sayang.. kawan-kawan mesti laa ada kasih sayang.. oke jangan muntah! haha~


**********


jadi, kepada SEMUA KAWAN SETIA saya, sila ambil award nih ye.. 


kalau sudi, jawab laa soalan kat bawah nih dulu eh..


1. Apa yang buatkan kamu mula blogging?

- sebab tahun lepas lepas, ada satu subjek tuh, pensyarah saya suruh buat satu blog.. dari situ, tiba tiba rasa seronok laa pulak bercerita nih.. bukan membebel oke.. tapi, nih bukan belog yang lecturer tuh suruh buat laa.. ni blog lain.. untuk kita kita aje.. =D


2. Kamu rasa, apa perubahan blog kamu dari dulu sampai sekarang?

- saya rasa belog saya memang ada BANYAK perubahan dari mula blogging dulu.. dari segi tema belog memang tak berubah laa.. dari dulu sampai sekarang pasal hidup sendiri je.. belog personal lah senang cerita.. hoho~ tapi, dari gaya penulisan, dulu dengan sekarang berbeza sikit kot.. sekarang lebih tak malu santai.. haha! dulu dulu selalu guna short form.. sekarang mostly perkataan penuh.. manglish pun dah kurang.. hehe~ eh! banyak lah bezanya.. sampai tak tertulis nih.. =p


3. Apa pandangan kamu tentang ceritasyarafina.blogspot.com atau syarafina zaini nih? 

-HARUS jawab! hee~ tapi, kalau pandangan negatif, tak payah laa jawab.. kecik hati saya nanti..  muahaha! nak yang positif ye kann..

- eh.. malu pulak tanya orang lain apa pandangan diorang tentang saya.. rasa nak menyorok bawah meja je.. tapi, tamau tamau.. nak tulis kecil kecil je.. hehe~ 

sebenarnya pasal Syarafina Zaini nih optional je.. sebab sebelum nih ada kawan yang jawab pasal saya instead of my blog.. tak kesah.. hehe~



4. Tag sekurang-kurangnya 3 rakan blogger yang setia.. hehe~

- saya tag SEMUA teman setia saya.. 330 orang yang berkenaan! hehe~



nota kaki: kalau 'link'kan ke blog saya lagi bagus.. pasti kamu lebih comel.. hee~

nota kaki lagi:  tak mampu nak tinggal jejak kat semua belog.. T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...