Sunday, December 5, 2010

Terasa bagai mek saleh..

..episod 1..


hari ini aku rasa macam western gile ah.. breakfast dengan McD dowh.. woh! tang mana western nya pun tak tahu lah kan.. oke oke.. takmau poyo poyo.. ada yang termuntah kat sini kang.. banjir.. eww~


pagi pagi tadi, kalau tak silap pukul 7.45 pagi, kakak aku call ajak breakfast kat McD.. woh! maju itik maju.. kih3 dengan mata pun celik tak celik kan, nasib baik boleh fikir waras.. eyh.. alamak.. terkantoi bangun lambat.. menyorok dalam peti ais cepat! isk~


tapi, satu pesen kakak aku lah kan.. 5 minit dia nak sampai, time tu lah dia call aku nak ajak keluar.. kalau belum mandi.. hahh.. maksudnya sila mandi dalam masa 3 minit.. bersiap 2 minit.. tak payah pakai lawa lawa.. tak payah nak make up.. tapi, dia tak tahu adik dia ni macam mana kan.. nak mandi, 7 minit pun belum tentu siap.. nak bersiap lagi.. nak bersiap bukan main main kot.. kena jugak pakai bedak seinci dua.. lip balm secalit dua.. kalau tak, rasa macam nak menyorok dalam baju aje.. tahap konfiden memang low! cis!


pendek kata lah kan, 15 minit kot baru siap.. kiranya sah sah kena tunggu paling sekejap pun 10 minit.. kah3 gelak jahat..




penguin merah bertanduk pun masih comey kan.. [credit]



oh.. lupa nak bagitahu.. tadi pergi McD KL Central.. memang tak memasai ah kan breakfast kat McD.. tapi, aku tak kesah.. i like! muahaha oh.. saya sayang kakak saya.. terima kasih.. wee~




nah! ni dia.. sosej, roti burger, scramble egg, potato.. dan teh panas.. fuh! dan dan.. jem anggur.. tak ke western tu? kih3~





wopp! itu bukan punggung aku mahupun kakak aku yep.. jangan dok kata tayang punggung pulak.. ish3 eh.. rasa macam tak senonoh pulak sebut PUNGGUNG banyak banyak kali.. muahaha~


bersepah kan meja kitorang? kitorang duduk kat meja bar tepi dinding tuh.. memang seronok ah.. boleh conquer.. macam dunia itu saya punya.. rawrr! hoyeah! =p


*********


..episod 2..


saja je kan nak buat episod 2 bagai.. padahal..


oh.. lepas kitorang breakfast kat McD tuh, kitorang pergi Masjid Jamek a.k.a Jalan Tar a.k.a SOGO.. pukul 9 ye kawan kawan.. pukul 9 dah terpacak kat stesen LRT Masjid Jamek.. gara gara terasa rugi bangun mandi AWAL pagi.. rugi bedak tahu! awal lah sangat kan.. 


tapi, tahu tahu lah kan.. siapa hantu Jalan Tar tuh konfem tahu kedai kedai kat bazar tuh bukak lebih kurang pukul 10.. memang masa kitorang pergi tadi, kosong! siapa yang nak berniaga awal awal pukul 9 kan.. 


pastu, lalu kat lorong Semua House tuh.. memang tuh port aku carik selendang.. seronok! hehe~ yang tak seronok nye.. pepagi buta dah nampak orang spit.. dekat kedai selendang pulak tuh.. nak tulis in malay pun, macam geli amat.. eww! terus putus angin baik nak shopping selendang sehelai dua.. 


jadi, kami terus ke Sogo.. oke oke.. aku tahu ada yang teruja bila sebut Sogo kan.. lagi lagi musim YES nih.. Year End Sale! woh! siapa tak suka sale?? angkat hidung cepat! hahh.. ada BERAN? kih3 semua suka kan?? kan?? walaupun padahal diorang main silap mata jek dengan kita kan.. tapi, tak shopping banyak pun.. aku bukan shoppaholic oke.. terbeli t-shirt je sehelai.. bukan mahal mana pun.. bila dah berkenan tuh kan, terus grab.. toksah tunggu lama lama..  hehe 





pape pun, hari ini memang seronok ah.. jarang jarang buat hal macam ni.. such a good memory with sister.. hehe~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...