Sunday, October 10, 2010

Nokia E63



got what i mean??

yes!

it's Nokia E63.. and it's mine! hehe


dah lama aku merayu-rayu kat mum, nak beli handphone baru..sebab handphone lama dah rosak.. ingat tak, aku cerita dulu yang skrin handphone aku pecah.. lepas tu, aku guna handphone akak aku, Motorola L7..




tak lama lepas tu, kes aku tertinggal handphone dalam kereta.. handphone tuh kena sawan kot, sebab panas sangat.. at last, dia tak boleh detect simcard maxis aku sebab simcard tuh jadi melengkung..haha padan muka!




jadi, disebabkan itu, aku guna handphone lama aku, Samsung Z540..tapi, handphone tuh pun rosak speaker pulak.. adeyh! semua handphone rosak..




pastu, aku cerita kat mum..dia cakap beli laa yang beru.. yeay!!! dah dapat green light..tapi, yang kurang best, kena guna duit sendiri.. adoi..aku kedekut kot..ahakzz tak pe laa..duit sendiri pun jadilah, janji dapat replace handphone2 lama yang dah rosak tuh..


syarat utama aku nak beli handphone baru nih ialah mesti ada wifi! kalau takde wifi, tak jalan.. yang lain belakang kira..haha tapi, apa-apa pun, handphone nih tetap canggih okayh walaupun tak lah setanding blackberry atau iphone atau vivaz atau handphone mahal lain yang korang tengah guna tuh..




nih feature dia.. aku kopi pes dari GSM Arena..hehe


GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkUMTS 900 / 2100
UMTS 850 / 1900 - American version
Announced2008, November
StatusAvailable. Released 2008, December
SIZEDimensions113 x 59 x 13 mm, 87 cc
Weight126 g
DISPLAYTypeTFT, 16M colors
Size320 x 240 pixels, 2.36 inches
- Full QWERTY keyboard
SOUNDAlert typesVibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones
SpeakerphoneYes
- 3.5 mm audio jack
MEMORYPhonebookPractically unlimited entries and fields, Photocall
Call recordsDetailed, max 30 days
Internal120 MB
Card slotmicroSD, up to 16GB (verified), hotswap
DATAGPRSClass 32, 100 kbps
EDGEClass 32, 296 kbps
3GYes, 384 kbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g
BluetoothYes, v2.0 with A2DP
Infrared portNo
USBYes, v2.0 microUSB
CAMERAPrimary2 MP, 1600x1200 pixels, LED flash
FeaturesVideocalling
VideoYes, QVGA@15fps
SecondaryNo
FEATURESOSSymbian OS 9.2, Series 60 v3.1 UI
CPUARM 11 369 MHz processor
MessagingSMS, MMS, Email, Instant Messaging
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML
RadioFM radio; Visual radio
GamesDownloadable
ColorsUltramarine Blue, Ruby Red, Black
GPSNo
JavaYes, MIDP 2.0
- WMV/RV/MP4/3GP video player - MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player - Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF) incl. MS Office 2007 support via free update - Push to talk - Voice command/dial - Organizer - Printing


best kan? siap ada printing, MS Office, PDF, winzip.. yang paling penting ada wifi..


time survey, tengok feature untuk E71..tapi, at last beli E63 jugak..sebab kan, tak banyak beza pun sebenarnya, melainkan kamera dia 3.2 MP dan 3G kat depan.. aku punya kamera 2.0 MP je dan 3G kat belakang.. yang lain almost 90% the same.. harga pun lebih murah.. tu pun penting jugak.. kalau tak, maunye terkejut mem besar..haha =p




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...