Tuesday, August 17, 2010

PERINGATAN: Jangan pernah tinggalkan henset dalam kereta

tadi aku tertinggal phone aku dalam kereta time gopoh-gapah nak ke kelas..tak terperasan lah pulak phone tu takde..aku tinggal kat dashboard depan..dah lerr time tengah hari..memang panas membahang ah..kereta pulak color hitam..maunya tak macam sauna..


bila dah habis kelas, aku pergi ambil phone tuh..tengok-tengok, dia tulis "Insert SIM".. aku try on off 4 kali pun camtu jugak jadinya..memang haru lahh.. rasanya sebab simcard tu jadik bengkok, jadi besi yang color emas tuh tak dapat nak cecah cip simcard..faham tak?? kalau tak faham, pergi godek phone korang..hik3~




balik tadi, aku try tukar simcard maxis aku tuh masuk dalam phone celcom..fuhh!! nasib baik menjadi..kalau tak memang haru lahh.. yang simcard celcom tuh pulak aku try masukkan dalam phone maxis..hehh..menjadi jugak..nasib baik..haha~


sekarang dah jadi phone untuk maxis..



kiranya sekarang phone maxis dengan celcom aku dah bertukar.. kesimpulannya, sayangi segala harta benda, harta karun anda.. jangan tinggalkan phone kesayangan korang tuh dalam kereta yekk..tsk2~




nota kaki: Motorola tuh aku ambil yang kak ngah punya..ingat tak, phone aku dulu dah pecah cerminnya??huk3~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...