Sunday, March 14, 2010

my lappy ada OS baru~!! and 7 is da number..

my laptop has successfully installed new Windows7!!!

yeah~!!

saya gembira.. =)
can you all see this big smile on my face??
ok..tak ada gambar..anggap je aku tengah senyum lebar..hehe


i'm not a cat..that's for sure.. hee~


sebenarnya sebelum ni pun aku dah guna Windows7..
tapi, yang tu free trial edition jek since at that time Windows7 belum officially launch lagi kot..not sure..

dan, sejak minggu lepas, free trial edition tu dah expired..
aku gelabah gile bila tahu dia akan expire within few days..
aku takut lah kan kot2 tiba-tiba hilang semua file dalam laptop aku ni..

berharga gile weyh file tuh semua..
ada assignments, pictures, movies downloaded, songs..
macam-macam lagi laa..
bagi aku lah kan, file assignment dan gambar-gambar tu yang paling penting..



kalau hilang assignment tu, aku tak boleh bayang untuk buat semula semua tu..
yang gambar tu pun, sejarah takkan pernah berulang..
walaupun berulang, tetap tak sama memori tu..
dan yang pasti, gambar-gambar tu la yang jadi kenangan hidup..



jadi, aku save lah semua file assignment & gambar tuh dalam pendrive aku..
dah laa aku tak ada external hardisk..malas nak beli..
belum cukup modal..huhu
jadi, aku pecahkan sikit2..dan pilih yang mana paling penting..
sadis kan??

few days lepas tu, aku tanya abang ipar aku, dia memang pakar bab ni..
sebab dia yang format laptop aku dulu..
dia cakap, kalau lepas expire nanti, laptop ni akan autoreboot..tu je..
kiranya, kejap-kejap dia restart sendiri laa..

tiba-tiba rasa lega..
fuhh~!!


jadi, bila dah tahu macam tu, setiap kali aku buat kerja guna MWord ke MPowerpoint ke, aku akan selalu save, takut-takut tiba-tiba gelap pemandangan..haha

jadi, berbalik kepada cerita asal..abang ipar aku dah format laptop ni guna Win7 yang baru semalam..

yea~!! =)


2 comments:

  1. aku suka tgk citer ultraman 7,
    aku pon pakai window 7..

    hebat x pantun ku..
    huhu..

    ReplyDelete
  2. hebat mmg hebat~!! walaupun xde kaitan..hurm~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...