Friday, March 26, 2010

MidValley --> PWTC --> Masjid Jamek --> MidValley.. Khamis memang best~!! =)

PENAT?? yes~!!

HAPPY?? yes~!!

tak semena-mena kan tiba-tiba cakap pasal penat, happy nih semua..
nih laa yang aku nak cerita kat korang..

semalam, aku + Safwah + Nanie dengan rasminya menjejakkan kaki kami ke 3 buah tempat..hik3~

ingat tak yang aku ceritakan pasal minggu lepas hasrat kitorang nak tengok Alice in Wonderland 3D tak tercapai..
tu sebab wrong timing..terlupa lah pulaks kan BUDAK2 sekolah sedang bercuti..jadi, berlambak lah diorang kat MidValley tuh..
jadi, kitorang plan again untuk pergi tonton Alice in Wonderland hari khamis minggu ni..pukul 10.30 pagi memang dah nampak batang hidung kitorang..awal kan..kedai pun baru buka..haha~
sampai jek, terus ke GSC..tengok jadual movie..
ceh..ada 2 kali tayangan je untuk hari khamis..paling awal pun pukul 4.15pm..
tapi, sebab dah tak tertahan sangat kan nak tengok movie tu..ecece..tak tertahan lah sangat kan..hehe~ sebab tak tertahan sangat kan, kitorang beli juga laa tiket pukul 4.15pm tuh..

ada 6 jam lagi..takkan kitorang nak tercongok kat MidValley..kang orang ingat kitorang jadi jaga kat situ..tak ke haru..
ikut plan B~!! bila masa entah muncul plan B nih..

apa-apapun, demi tidak membuang masa menjadi jaga di midValley, maka kitorang naik komuter pergi ke PWTC..ini destinasi kedua..
pergi ni pun sebab ada PBAKL 10'~!! kalau tak jangan harap nak menapak ke PWTC ni kah..eyh2..cuba teka apakah yang saya sedang berbicara sekarang..
mesti korang malas nak layan aku kan..tak apa..meh aku beritahu PBAKL 10' tu apa..
PBAKL 10' menurut kamus ...... ialah Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2010..hah..lengkap~ hehe
aku pun tak pasti PBAKL ni akan berlangsung untuk berapa lama..




masuk aje, terus serbu Dewan Tun Hussein Onn..macam tahu tahu aje ada apa dalam dewan tu..ekeke~ tak laa..tu dewan pertama yang kitorang jumpa bila masuk PWTC..hehe~
tapi, memang tepat ah..tuh dewan untuk kumpulan Karangkraf..



my favourite..yeah~!!
memang favourite ah..sebab ada banyak novel, majalah dan macam-macam lagi..
ada laa juga game untuk budak sekolah..memang ramai ah budak-budak sekolah..berduyun-duyun bas dok beratur..pastu, ada karangkraf.fm..sengal laa deejay diorang..haha lagi..hurm..ada booth untuk korang jadi covergirl majalah terbitan Karangkraf..kiranya nanti boleh laa show off kat member2, korang jadi covergirl majalah..tak pun, letak kat facebook..haha confirm ah..

dan secara pendeknya, aku telah beli sebiji novel bertajuk Anugerah Cinta, sebiji koleksi cerpen majalah Remaja, dan sebiji majalah Dara..
semuanya berjumlah RM 29.90..murah kan? hehe~
dah lama aku tak beli novel..dulu pernah la kan buat azam nak beli satu novel je untuk satu semester.. kiranya, novel ni lah yang akan jadi koleksi semester 4 aku..
asyik~!! hehe~


bila kaki dah lenguh pusing satu dewan dan booths kat luar dewan, kitorang dera diri lagi..
kali ni, pergi Masjid Jamek pula..naik star LRT..tapi, aku selalu rasa pelik lah kan..
betul ke yang kita selalu pergi tu ialah masjid jamek? padahal kawasan masjid jamek di masjid jamek tu je lah..bila jalan kat bazaar bawah bumbung hijau tu, dah jadi kawasan Masjid India pula..bila jalan depan lagi, kat kawasan kedai-kedai emas tu, dah jadi Jalan Tar kan??

biar la heh.. janji orang faham aku pergi di sekitar kawasan tu semua.. takkan laa semua orang nak pergi MASJID Jamek kan..huhu~ ok.. stop saying craps..
sambung cerita aku..hehe Masjid Jamek ni pun memang masuk dalam perancangan awal kitorang..
aku yang ajak, sebab aku dah lama nak beli selendang warna coklat dengan warna pink purple.. lagi satu, untuk gantikan beg yang aku biasa bawa ke kelas..dah koyak..tak nak guna dah beg tu..

hah..tadi, nampak satu blouse chumil..sweet gile..warna putih..tapi, out of plan and budget..tak dapat laa nak beli..tapi, sampai sekarang aku masih teringatkan blouse tuh.. *sigh* :(



pukul 3.30 kitorang balik MidValley..sebab, movie will be started at 4.15pm..4.10pm memang kitorang dah tercongok kat kerusi dalam panggung..lenguh ah jalan banyak..pulak tu, hall sejuk mak aih..rasa mengantuk pun ada..huhu~
tapi, memang puas hati laa boleh tonton yang 3D..sanggup tunggu sampai petang semata-mata nak tengok yang 3D..hehe~
tapi, kan..menyampah jugak laa..sebab i'm the speky girl~!! pulak tu, kena tambah lagi sebiji 3D specs..seksa ah..lain laa kalau hidung macam Pinochio..senang nak sangkut spec berderet-deret pun..haha


overall, khamis lepas memang best~!! hehe~

3 comments:

  1. no matter how tiring it is, if it's happy times - it's worth it =D

    ReplyDelete
  2. yeap2..dat's rite..really worth it..puas hati..hehe~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...