Monday, March 22, 2010

how i spent my time last weekend..

dah lama tak tulis craps dalam blog aku ni..
not much happens in my life lately..

************************************

last week, i had a presentation of my Etika Perguruan..
oh my..i hoped i can redo my presentation..
but, i don't know if the 2nd one will be better than what i did..
i was so nervous until i forgot to greet and introduce myself..
and i realized it just when my friend told me after the presentation..ahakzz~
this stand-in-front-the-crowd nervous never get better i guess..aiseyh..




btw, on the presentation day, sepatutnya at least 7 orang boleh present..
tapi, tiba-tiba ada masalah teknikal dengan projector..
projector tu tak boleh detect laptop..apa laa..


jadi, at last, hanya 4 orang yang sempat present..and i'm the last person.. nasib baik!
i really hope that i can finish it by that day juga..
sebab i dah malas nak tangguh.. i tak boleh berhenti fikir pasal tu selagi tak selesai..


************************************


lagi, parents aku dan kak ngah dan hariz zakwan dan hanna sofea came last weekend..
tak laa weekend pun..diorang datang hari selasa..tapi, tak ada sesiapa told me they'll come..
aku tahu pun, bila kak long tanya nak balik ke tak rabu lepas..
jadi, aku balik je laa.. on way home baru tahu, semua datang..kak long pun pelik aku tak tahu..
apa yang peliknya.. dah tak ada sesiapa yang bagitahu aku, mesti laa aku tak tahu..
jadi, aku bermalam di Puncak Alam rabu lepas dengan family aku..

tapi, khamis pagi, aku ikut kak long pergi ofis..aku bukan nak pergi ofis dia, tapi, aku nak balik rumah vista..
sebab pagi khamis tu, aku plan dengan kawan-kawan aku nak pergi tengok Alice in Wonderland 3D..woo~!! (oh..yang tu, aku ceritakan lepas ni..)



dan lepas habis kelas pukul 5, aku ikut kak long balik Puncak Alam again and spent few days there until Saturday..hehe~
sebab my parents balik Kelantan hari Sabtu.. kak long pulak nak balik Kuantan hari Ahad..huhu~


************************************



yang pasal nak tengok Alice in Wonderland 3D tu kan..
sebenarnya, kitorang plan nak pergi awal MidValley awal pagi..sebab movie tu kan hit kat cinema sekarang..
jadi, takut lah kan kalau pergi lambat, nanti tak sempat..jadi, pukul 10 lebih lebih kurang kitorang dah terpacak kat depan kaunter GSC tuh..
pukul 10 dikira awal ke hah~??! entah..mungkin tak!!
sebab kan..kitorang tak sempat tengok!! uhuk2~!! nak menangis tetiba.. :(
yang paling awal pun pukul 1.40pm..tak boleh~!! sebab kitorang ada kelas pukul 3.30pm..huh~
down~!! down~!! down~!!



at last, we headed to Pizza Hut.. wahaha~!! gelak jahat tapi berduka sebab tak boleh tonton Alice in Wonderland 3D..uhuk2~


************************************


petang lepas kejadian tak dapat tengok Alice in Wonderland tu..kitorang terus pergi kelas..
after class, kitorang pergi cafe..tiba-tiba, akak yang jaga kaunter tegur aku, dia cakap, "cantik hari ni..nak pergi mana?"
ops..haha aku jawab laa, "takde pergi mana-mana pun..ke kelas jek.." dalam hati, berbunga.. @}~~


~lawa ke?? haha~


hik3~ padahal dari MidValley..tak nak mengaku..memang aku tak pernah pakai macam tu pergi kelas..
alah..tak lah lawa mana pun..cuma, aku tak pernah pakai blouse pergi kelas..selalunya pakai t-shirts atau with cardigan atau jaket je..huhu~


************************************


Hari sabtu aku balik Vista.. tu pun dah petang..lebih kurang pukul 6 aku sampai rumah..
pukul 7.45pm, tiba-tiba kak long ajak pergi Low Yat..pergh~
pergi Low Yat malam-malam..tak pernah aku buat macam tu..haha nasib baik pergi dengan kak long..jadi, it's ok lah kan..
tapi, cuak jugak lah kan kot2 kedai dah tutup sebab dah malam..tapi, gamble je lah..hoho~
kak long drive sampai stesen Medan Tuanku je sebab takut tak sempat sampai kalau pergi dengan kereta..


jadi, kitorang pergi dengan Monorail dari Medan Tuanku..pukul 9 sampai Imbi, tiba-tiba blurr nak turun ikut tangga mana..wahaha~
macam tourist tak pernah sampaii Low Yat.. tak pe..orang tak kenal kita..buat tak heran jek..haha~
masuk Low Yat, terus pusing-pusing cari kedai..dia aku nak beli bateri laptop..lepas settle semua, dalam pukul 9.30pm, kitorang balik..haha cepat gile..30 min dah siap shopping..
banyak ahh berjalan semalam..dah laa aku pakai hig heels 3 inch..haha padan muka kau..siapa suruh pakai heels..nasib baik dah terbiasa.. ekeke~


************************************


Ahad..aku TERkhatam 4 movies..semua aku cekup..dari english movie Ben 10 --> malay movie Adnan Sempit --> korean movie 100 Days with Mr. Arrogant --> chinese movie The Myth..
hah..siapa cakap Adnan Sempit best???!! pakat promote suruh aku tengok Adnan Sempit..cerita kelakar of the year lah konon..bagi aku lah kan, dari keseluruhan filem tuh, 30% je yang kelakar.. heh~






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...