Saturday, January 30, 2010

azam tahun 2010

time moves very fast..
kan??

yesterday the calendar on our desktop showed 1 JANUARY 2010..



today, it shows 30 JANUARY 2010..



dah 29 hari kita dalam tahun 2010 nih..
dan macam mana dengan azam kita??

is it already in progress?
or even nothing starts yet?




my friend asked me about my wish for this year..
and i said, i want to pass my sem 4 exam with flying colours..
oh..sangat berbunga ayat aku di situ..
pass with flying colours..
perghh..



okay2..
jom translate into malay..
azam aku..aku harap result sem 4 ni lagi baik dari sem lepas..

because, i didn't do it well last semester..
and it makes me feel really bad..
konon..
tapi sem ni pun masih belum sedar diri nampaknya..

jadi, kawan aku tuh cakap, u should make a wish like this,
"saya harap tahun ni akan lebih buruk dari tahun lepas"..
perghh..
cuak..cuak..
ada ke patut??

dia cakap, it's kinda reverse psychology..

bila kita cakap, nak lebih baik, kita akan kurang berusaha dengan bersungguh sungguh..
at least for someone like me..

tapi, bila cakap, nak lebih buruk dari yang lepas..
secara automatiknya, kita akan rasa cuak..
jadi, MUNGKIN dari situ kita akan berusaha ke arah yang lebih baik..
at least for someone like me.. hehe~

u got the point there my dear friend..
and thanks for that.. =)



nota kaki : adoyai..tulis asyik nak omputih jek..mesti ada yang cakap, aku perasan bagus..okayh..itu hak kamu..tapi, bila tulis ni, kadang kadang aku tak boleh fikir ayat in malay (dalam bahasa melayu)..jadi, minta maaf kalau ada yang tak suka..

2 comments:

  1. azam aku nak buat duit lagi banyak tahun ni..........hahahhaha

    ReplyDelete
  2. yeah!! azam yang bagus..wahahha~
    teruskan niat kau..
    jangan buat cara tak halal sudaa.. :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...