Saturday, December 26, 2009

aku belum mahu pulang ke sekolah!!

dengan tertulisnya entri ni..
maka dengan rasminya,tak sampai 24 jam lagi, aku terpaksa balik UM..
masuk lecture..
belajar bersungguh2..
buat tutorial..
baca buku sampai rasa nak tergolek2 untuk jawab exam dan tests dengan cemerlang..
siapkan assignments..
jalan2.. ngee~



adoyai..

bila balik sana..
banyak benda yang aku dah tak boleh buat..
(macam yang aku buat di rumah)

contohnya :
-tak boleh update blog for a long time..
(ada banyak benda aku nak tulis, tapi belum tertulis)

-tak boleh jual kueh lagi..
kueh dalam cafe world yek..ni favourite game dalam facebook..hihi



-tak boleh bela ikan lagi dah..
mesti kakak aku dapat beat aku pasni..
sebab aku dah tak boleh selalu jual ikan aku..urghh..


(alamak! besar laa pulak gambar-sekadar-hiasan ni..)


-tak boleh tidur pukul 2 pagi..
sebab esoknya ada kelas pukul 8 pagi SETIAP HARI belajar..
(bagus sebenarnya..kawan aku cakap tidur awal ni awek awet muda)

-tak boleh tengok tv banyak2..
ni azam tahun baru..sebab nak lebihkan pelajaran..
KONON..
tahun lepas dan sebelumnya pun kau dah pernah buat azam ni..
tapi, tak pernah tercapai..
but, i'll try my best!!


ni pulak senarai yang ada di rumah, tapi tak ada di sana..

-privacy..
kat rumah, aku tak perlu kongsi bilik dengan sesiapa..

-makanan sedap, lazat, berkrim disukai ramai..
masakan orang lain tak sesedap masakan ma aku..
walaupun orang lain kata sedap, itu hak mereka..(jangan salahkan aku)

-katil empuk..
oh my! kat sana kena tidur atas lantai jek..
berhimpit pulak tu 3 orang..

-astro..
ops! weyh! tadi kau kata azam-baru-tak-nak-tengok tv-banyak2-dah..
ni apa kes??
okay, abaikan yang ini..

-washing machine..
oh my! i need this!


THIS!!


dah laa..kang lagi banyak yang aku tulis, lagi nampak macam aku tak bersyukur..
NO!! salah tu..
i just hope for the best..
tapi, kalau ini yang aku dapat dan harus lalui untuk masa depan aku, tak apa..
aku bersyukur dengan apa yang ada..
sekurang-kurangnya aku tak perlu merempat di kaki lima..


BERUSAHA!!!!!




nota kaki : esok aku balik dengan kakak aku..

6 comments:

  1. huhuhu... x suka bukak sem...
    nak cuti... hohoho...

    ReplyDelete
  2. tau xpe..mmg xsuka awal2 ni..tp bila da biasa ngn campus life, ok balik..hihi

    ReplyDelete
  3. ku cuti minggu dpn.. smpi tahun baru.. yay!

    ReplyDelete
  4. huhu sbr je la..
    nnt dh hbs U, rndu lak suasana kampus..

    ReplyDelete
  5. tu laa pasal..tym kt u ni pun, dah rasa rindu zaman skola ngn foundation..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...