Saturday, November 28, 2009

nasib tak menyebelahi.. =(

cerita ni tak ada kaitan dengan pihak lain sama ada yang masih hidup atau yang telah meniggal dunia..aku saja nak kongsi kekecewaan dan kesedihan aku..
bila je aku teringat pasal ni, mesti rasa sedih..rasa kecewa sangat..tapi, aku tak ada siapa untuk disalahkan..memang dah takdir sebegini..




aku sedih betul bila ingatkan pasal aku tak dapat biasiswa KPM tahun lepas..bila je aku dapat tahu aku tak dapat interview scholarship, aku menangis..sebab tu aje harapan aku untuk dapat biasiswa..untuk course aku ni, aku tak layak untuk memohon biasiswa JPA walaupun dari segi CGPA aku memang layak..tapi, disebabkan aku dapat course perguruan, secara automatik aku tak layak untuk apply biasiswa tu..bila dapat tau, aku memang kecewa..apatah lagi, untuk biasiswa lain..jarang ada biasiswa untuk kursus perguruan..sebab tu, aku taruh harapan pada KPM..tapi, tak sangka..memang dah begini takdirnya..aku tak salahkan sesiapa..memang sangat salah untuk salahkan orang lain..aku terima dalam kepayahan..sebab bagi aku, apa gunanya dapat keputusan yang cemerlang, tapi terpaksa tanggung sendiri perbelanjaan pengajian..mungkin bagi orang lain, hal ini nampak remeh, tapi bagi aku, it's a big matter..now, pengajiaan dan perbelanjaan harian aku ditanggung oleh my parents..sebab tu, aku sangat berjimat cermat dalam perbelanjaan sebab aku tahu tak mudah untuk both of my parents..

lepas aku dapat tahu aku tak dapat biasiswa KPM tu tahun lepas, aku pasang harapan untuk apply lagi tahun ni sebab aku dengan boleh apply sekali lagi di tahun 2..tapi, kawan aku cakap 2nd year student xlayak untuk apply sebab tak cukup syarat.. durhh..it happens again.. sekali lagi, aku kecewa..sedih, memang sedih..tapi, bukan rezeki aku..it's ok..insyaAllah ada hikmah di sebaliknya..mungkin ada yang lagi baik menuggu di hadapan..siapa tahu~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...