Saturday, August 22, 2009

Hafiz AF7

sejak mula tengok konsert akademi fantasia 7 (AF7) dulu, aku dah start minat hafiz..aku rasa dia boleh bawa any lagu untuk dinyanyikan..setiap minggu mesti nyanyian dia best..and he's cute..haha

his single pun best..lagu masih jelas..lagu tu memang sesuai dengan his voice..dan aku memang awal2 dah download lagu tu.. hihi =D

masih jelas..

Beralih……musim ke musim
Hati tetap serupa
Tiada yang berubah
Dari hari dikau pergi, dikau pergi

Penjara….hidup ini penjara
Tanpa ada simpati
Kepada sang kekasih
Yang dilanda, yang dilanda kehilangan

Masih jelas setiap garisan halus
Bila senyuman kau ukirkan untukku
Masih jelas setiap lekuk penjuru
Menghiasi wajahmu waktu kau renung aku

Ratib sendu….Ratib sendu
Bergetar dalam kalbu
Hingga menitis linang
Dari kelopak mata
Keranaku, keranamu dipisahkan

Masih jelas setiap garisan halus
Bila senyuman kau ukirkan untukku
Masih jelas setiap lekuk penjuru
Menghiasi wajahmu waktu kau renung aku

Masih jelas setiap garisan halus
Bila senyuman kau ukirkan untukku
Masih jelas setiap lekuk penjuru
Menghiasi wajahmu waktu kau renung aku

Sudah suratan takdir begini
Segalanya sementara
Selagi hayat ku masih ada
Kau bertakhta di hatiku

Beralih…musim ke musim
Hati tetap serupa
Tiada yang berubah
Dari hari dikau pergi, dikau pergi
Dikau pergi…




mungkin lirik lagu tu tak sehebat lagu lain..tapi, aku jarang kisahkan lirik lagu..apa yang penting melody best, nyanyian best, dan penyanyi pun best.. =D

disebabkan itu, bila aku dengar lagu-lagu baru hafiz, aku rasa lagu2 tu biasa2 aje dan kurang happy untuk dengar..sebab melody kurang best especially lagu watak..hish ni lagu-lagu baru dia : awan nano, watak, noktah cinta, ku akui.. tapi, antara 4 lagu tu, lagu ku akui agak best..walaupun agak slow.. huhu

haa..lagi satu, video klip masih jelas pun entah apa-apa..menyampah gle aku tengok..perempuan dalam video clip tu menyemak aje..macam terlebih gediks..isk..kalau orang baca ni mesti fikir aku jeles..hua3 tak de maknanya..ni cuma pendapat aku..sangat tak suka tengok video clip yang sebegitu..oleh mana2 artis..


aku bukan mengkritik..sebab aku tahu, aku bukan pakar..malah aku tak boleh nak bezakan apa itu 'pitching lari'..sebab bagi aku semuanya kedengaran sama..kecuali, kalau memang nyanyian tu macam entah apa-apa..huhu tapi masing-masing ada pendapat peribadi..dan ini pendapat peribadi aku~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...