Sunday, July 5, 2009

72 jam perjalanan..

Minggu lepas kami sekeluarga ke Johor untuk menghadiri majlis kahwin sepupu aku..sepupu aku ni lelaki..kiranya kami ni rombongan pengantin lelaki laa..banyak betul halangan untuk pergi..kejap jadi, kejap tidak..hari jumaat baru pasti nak pergi..tu pun, kami dah bertolak lewat..around 11 am..agak lewat untuk perjalanan jauh..sebelum ke johor, kami singgah ke kuantan to pick kak long..unfortunately, belum pun sampai ke johor,tayar kereta buat hal..so, we stayed at a resort that night because it was 11 at night tak ada kedai tayar yang dibuka..siapa laa nak buka kedai tayar pukul 11 malam kan..baik diorang balik tidur..haha and..one more thing,actually we missed majlis akad nikah my cousin..sebab the majlis is on that night..so, sorry cousin we didn’t make it..


The next day, after everything were fixed, kitorang bertolak..dan sempat sampai ke majlis sanding..itupun, only 30 minutes earlier..hahahhaha but, it doest matter..janji sempat..hoho pasangan cousin aku tu org felda bukit besar..never heard of that before..banyak jugak eh felda di johor..hurm..around 5 kitorang bertolak balik..tapi, sebelum tu aku ajak ke jb dulu..konon nak kenal jb..sebab the last time aku ke johor, aku umur 7 tahun..u pun sebab kakak aku pernah belajar di STF..Sekolah Tun Fatimah..back to story morry..kononnya my mum planned untuk ke Singapore kalau sempat..tapi, she didn’t bring her passport..so do kak ngah and hariz..eyh2..hariz belum ada passport..tapi, walaupun boleh buat border pass, hari dah gelap..for sure, tak sempat nak jalan-jalan pun..jadi, balik je laa!! Huhu


Mula-mula, nak balik ikut kuantan sebab nak hantar kak long..tapi, ada few problems..jadi, kitorang melencong ke KL, rumah kak chik..sampai rumah dia around 1 am..sangat mengantuk dan penat..tapi, hariz pulak ajak kitorang main dengan dia..nyanyi burung kakak tua laa..nyanyi buai laju-laju laa..nyayi twinkle twinkle little star laa..nyanyi are you sleeping laa..sampai pukul 3 hariz belum tidur, dan kami dengan agak rela hati melayan hariz..tapi, aku dah tak tahan ngantuk, jadi good night hariz!! che su tidur dulu..hahahaha kul 2 pm, kitorang bertolak ke kuantan untuk hantar kak long..sampai pukul 5 pm..kul 8 pm kami berlima (abah, ma, kak ngah, aku, hariz) bertolak pulang ke Kelantan..2 am baru sampai rumah..fuhh…such a long journey..penat glew..


3 hari kami habiskan masa dalam kereta..dasyat kan..tapi, aku happy!! hehe

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...