Sunday, June 21, 2009

dependant day..

aku tak dapat kolej..wuu..sedey..tu laa..siapa suruh aku ni malas sangat nak join aktiviti kolej..terpaksa laa menyusahkan my dear sister, minta tolong dia carikan rumah untuk aku..hihi

that day, aku minta tolong my friend carikan a room untuk disewa for me..sebab dia pun nak cari a room juga..sambil-sambil la tu..and she found it..kononnya, salah seorang kat rumah tu tanya aku, confirm ke tidak nak sewa bilik tu..and I said, yes..of course laa kan..and she said, okay I’ll book the room for you..and she asked me to bank in the deposit to her account..disebabkan I had a few problems, aku a bit terlewat untuk bank in kan deposit tu..tapi, belum agak terlambat..masih sebelum tarikh yang ditetapkan..

tapi, on the day, aku nak pergi bayar deposit tu, tiba-tiba she text me, cakap, “ adik tak payah bank in laa deposit tu sebab bilik tu dah ada orang nak sewa”.. **** aitu cakap dah book kan for me..tapi alih-alih dah ada orang nak sewa plak..dia cakap, pemilik lama bilik tu dah ada pengganti untuk gantikan tempat dia..dan kononnya dia tak tahu pasal tu sebelum ni..haih..sakit betul hati aku!! Biarlah dia..nak diapakan lagi..dah melepas..


jadi, my sister tolong carikan another bilik untuk disewa untuk aku..through internet..and she found one..bilik tu, share 2 orang sebilik..ada washing machine, astro (means ada tv laa kan), ada dapur, ada katil..hurmm..ok laa tu..janji ada mesin basuh..hahahahaha =p tapi, yang aku tak pasti, wireless ada ke tak..hopefully ada..sebab I need it!!

But, deposit rumah tu belum dibayar..sebab katanya, bayar deposit tu time nak masuk..apakah maksudnya?? Adakah memang confirm bilik tu untuk aku atau mungkin akan melepas kalau ada orang lain yang bayar deposit earlier..aku masih confuse..kakak aku cakap, kalau bayar awal-awal, aku masih belum tengok lagi keadaan rumah tu..kalau rasa tak sesuai, kot2 terasa nak pindah, nanti rugi..lagipun, aku tak kenal orangnya..kot2 dia tipu je.. my dad pula cakap suruh bayar awal-awal..sebab takut melepas kat orang lain..susah pula nanti nak cari rumah lain.. agak-agaknya, should or shouldn’t, aku bayar awal..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...