Tuesday, May 19, 2009

ronda2 kota bharu..

Dlm entri sblum ni aku da gtau yg my friend invited me n friends to go to school to celebrate the teacher’s day..dan kitorang masih berfikir2 nk pgy ke tak..then, my friend cadang to go out on Saturday to KB Mall..just 2 of us..bcoz the other 2 belum balik..so, ai sabtu lepas, kitorang keluar ke KB Mall..kononnya, jumpa kuul 11 or 12..tp, dia xde transport n kna tunggu her auntie..n me..as usual, mmg d biasa..so, aku bertolak kul 12 lebih..masih sempat breakfast..hik3 dan sampai sana kul 1 pm..

 

Kitorang jln2 dan kononnya nk cari baju color maroon sebab esok hari, kot2 jadi pergi..dr satu kedai to another..mmg ada yg cun..tp rasa macam tak berbaloi la pulak..sebab tak semestinya semua orang yg kononnya akan pergi pakai baju maroon..not everybody have it and im sure baju maroon skola dulu pun entah da hilang ke mana..haha kononnya plan awal nak main bowling..tp kan, tak best la plak kan sebab 2 org jek..main 10 minit pun da boleh habis satu round..jadi, kitorang cancel gy main bowling..just, ronda2 satu mall tu..tp KB Mall ni tak de la sebesar Mid Valley..ntah2 suku jek drp Mid Valley tu..hahaha sekejap jek da bole tawaf satu mall..hahaha

 

Tp kan, kitorang tak beli apa2 pun, walaupun da penat tawaf..pastu, apa lagi..time to eat dowh..aku suggest gy mkn kat pizza hut..da lama oo aku tak mkn kat pizza hut..rindu laa konon.. =p  tp kan, ada some mistakes occur..kitorang ordered set meal 3, tambah lasagna and deli wing..pastu, satu2 pelayan hiding..start with soup, then pizza..pastu, dtg la satu meal..it looks like meatball apa ntah.. I thought that’s my lasagna, because it looks quite similar..lupa laa plak nak snap picture..pastu, dtg plak deli wing and breadstick..kiranya sume yg kitorang order dah dihantar sume laa..sedap2 jek kitorang duk makan sampai licin semuanya..tiba2 waiter tu dating hantar another meal..aik??!! apa ke hal?? But that one really looks like lasagna..aku da confuse daa..tapi kitorang just ckp, that one not ours laa..tp kan..kan...lps aku mintak bill, pelik plak rasanya sebab dlm bill aku tu, ada both, lasagna and meatball..isk..bila masa plak aku order meatball neyh..tp apakan daya..nk tolak pun da tak boleh..sbb aku dah habiskan semua..wahahahahahahaha bayar je laa..

 

Lps da bersantap,  Chua ajak pergi tesco..kot2 jumpa apa2 kat sana..hish..nak jugak tu perabihkan duit..haha tp sebelum ke tesco, kitorang sempat ronda2 kedai kat bawah..banyak dowh pakaian situ..lawa2 jgak laa..tgh tengok2, tiba2 aku jumpa satu baju nih..lawa..sgt berkenan..rasa akan menyesal kalu tak beli..huhu tp kan, baju tu takde stok lain..ada yang display je..tak mau ah..lagipun, aku tgk da ada sikit kotor..jadi, kitorang jalan2 dulu, dan akhirnya jumpa kedai yang jual baju tu jgak..tp pattern dia lain sikit laa..tp tetap lawa..so, I decided to buy tanpa tgk kedai lain dulu..aku mmg slalu camtu..kalu dah berkenan, da tak kisah dah..hihi tp, rupanya the next kedai pun jual baju camtu jgak..pattern yang sama macam aku tgk 1st tadi..tp takpe laa..takkan nk beli lagi satu kot..lgpun, yg aku da beli pun, nice..puas hati daa..hihi

 

Lepas tu, kitorang pergi tesco plak..lebih kurang kul 5..tak sangka la plak,akan jumpa my sister kat sana..ngan hariz n abg ngah..diorang tgh beli basikal baru untuk hariz..hoho tp aku tak beli apa2 pun..beli hadiah yg my mum pesan jek..then, lebhi kurang kul 6.30 baru balik..lama kan, kami jalan2.. =p tp kul 8 pm baru aku sampai umah, sbb sebelum tu, aku hantar my friend dulu..tu 1st time aku drive mlm sorang2..lalu plak kawasan tak banyak keta..hoho tp alhamdulillah, selamat gak sampai umah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...