Tuesday, May 26, 2009

the movies..

another movie review..dah lama aku tak tengok movie since the last time..tiba2 plak aku terasa nak tengok movie..dah bosan asyik ulang cerita sama kat tv..this time aku tengok 2 movies..superhero movie and Hannah Montana the movie..

 

 

superhero movie..

konsep movie ni lebih kurang sama ngan the previous 3 movies that I watched before..and it’s a comedy movie too..citenya lebih kurang macam ni..there’s a guy..kena gigit ngan dragonfly yang dah diubah struktur genetiknya ( kalau tak silap aku )..lepas dia kena gigit ngan dragonfly tu, dia berubah jadi superhero dan ada kuasa luar biasa..then, muncul another man yang dying.so, he created a machine that needed him to kill to keep himself alive..jadi, superhero tu try to stop him and bla bla bla..

kesimpulannya, this movie agak best..daripada 5, aku bagi 3.7 kot..another thing, movie ni tak 18sx sangat..just so so..macam movie yang biasa kita tengok..sesuai untuk tontonan umum berumur 14 tahun ke atas kot..hahaha =p

 

 

Hannah Montana the movie..

movie ni dah lama aku nak tengok..sejak keluar iklan lagi, aku eager nak tengok..tapi, tak nak pergi cinema or beli dvd..then, sehari before aku balik untuk bercuti, I succeded to download this movie kat rumah my sis, since internet kat situ few times faster than kat kolej..tapi, baru hari ni aku tengok movie ni.. =p

 

after all, aku rasa movie ni best..a life of teenage superstar..tapi, dia ada 2 personaliti..sebab actually, as a teenager, she’s Miley..but, on stage, she’s Hannah Montana..lagi satu, Hannah has a blonde hair, but Miley has a black hair..gaya pakaian pun berubah..


begini ceritanya, aku pendekkan, Hannah ni kan penyanyi..pastu, dia kena pergi New York untuk award apa entah and of course she wanna go..but, at the same time, birthday nenek dia jugak..ayah dia nak balik kampong ( senang cakap )..at last, Hannah balik kampong jugak dengan berat hati..pastu, macam mana entah dia terpaut hati plak ngan kampung..and she met a guy, kawan masa kecik..bole pulak dia bagitau kat kawan dia tu, yang dia sebenarnya kamceng ngan Hannah..sebab orang tak tahu yang Miley is Hannah..kononnya, kat kampong tu akan dibina shopping mall, tapi diorang tak setuju..laki yang kononnya nak bina mall tu bagitau yang dia boleh bayar twice daripada apa yang villagers dapat from the party held untuk bantah mall tu..the guy cakap maybe Hannah boleh buat concert kat situ and Miley can help..without knowing that they are the same person..haha then, things happen and the guy dapat tahu yang Hannah is Miley..dia marah kot..pendek cite, Miley tak nak teruskan untuk jadi Hannah dan bagitau semua orang kat concert the truth..tapi berjaya dipujuk..huhu

 





nota kaki : review aku ni mungkin tak best sebab aku memang bukan seorang yang pandai bercerita..karangan bm dulu pun sib baik lepas je..hahaha =D so, to get the real picture, watch it yourself..daa~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...