Thursday, May 28, 2009

make it new..

last week aku pergi focus point ngan my parents..sebab aku rasa 'power' mata aku dah naik..rasa dah kurang jelas..lagipun, cermin tu da calar balar..biasa laa..tengok laa siapa tuan spec tu kan..hoho after check, memang betul pun..mata kanan aku dulu, 1.50 jek..sekarang dah naik jadi 2.00..tapi mata sebelah kiri kekal 1.75..dan ada silau..patut laa aku tak boleh tengok buku time maghrib..silau..huhu

jadi, aku kononnya belek2 laa spec yang ada kat situ..and i found one..tapi harganya agak mahal..almost rm200..takde keje aku nak pakai spec harga rm200..at last, tak sampai 2 tahun kena tukar lagi sebab same thing will happen to the new spec..then, my mum suggested to just change the lense and use old frame..walaupun aku bersetuju, actually aku agak kecewa..because i wish i can have that spec..tapi, takpe laa..lain kali la kot..sedey tak bunyinya?? hoho

so, aku hanya tukar cermin, but not the frame..my mum cakap kat akak tu, nak cermin yang the best..kononnya, takkan calar ( atau the possibility untuk calar rendah )..akak tu suggest brand apa entah..tapi kononnya boleh tahan calar dan lagi nipis..harganya, mak aih..rm210..bagi aku, rm210 agak mahal untuk cermin sahaja..( walaupun bagi orang lain, tu harga standard..tapi aku peduli apa.. ) walaubagaimanapun, aku tetap ambil yang tu..sekali sekala je kan..lagipun, ma setuju..hoho

tapi, aku kena tunggu lebih kurang seminggu sebab diorang takde stok dan kena order from KL..akak tu cakap, nanti lebih kurang seminggu, datang balik dan pasangkan cermin baru tu..sementara tunggu, aku pakai dulu laa yang lama..aku memang tak boleh hidup without spec..so, semalam, after a week, aku pergi ambil..dalam masa sejam, siap!! wuhuu..

thats what i call 'make it new'..lagipun, frame aku ni elok lagi..memang elok pun, cuma cat je yang dah terhakis sikit..but, it doesn't matter..huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...