Thursday, May 21, 2009

macam-macam hariz..

lately, tak banyak yang aku buat..rutin biasa je setiap hari..pagi, aku hantar hariz ke nursery..sepanjang pagi sampai petang sebelum aku pergi ambil hariz, aku akan tengok early edition..csi..awan dania..air crash investigation..ER..how its made..how do they do it?..mythbuster..dan ada lagi..tapi dah lupa tajuk apa..kalau aku dah bosan tengok cerita kat tv, aku makan..sebab tu aku suka beli biskut, sebab aku suka makan time bosan!! okayh!! okayh!! Aku tau tak elok dan aktiviti yang tak menyihatkan.. buruk kan perangai?? hahahahhaa tapi aku buat jugak laa kerja rumah kadang-kadang.. okayh!! okayh!! Aku tau ni satu lagi perangai aku yang buroks..sepatutnya, bukan kadang-kadang, tp selalu..hehe  =D tak pun, aku akan on9..tapi malas beno nak on9 sekarang..ntah laa kenapa..mungkin sebab connection kat rumah aku k.o kot..ada problem..selalu terdisconnect..plus, setiap kali terdisconnect mesti aku kena restart laptop kalau nak reconnect..sakit hati betul..

 

urghhh..bosannya..nak buat apa ye? pasni, aku nak pergi ambil Hariz kat nursery plak..selalunya, lepas ambil dia kat nursery, aku akan lalu ikut jalan tepi pantai..beliau sangat suka main air!!! tapi, selalunya, aku lalu je..tak singgah pun..sebab selalunya, hari panas..tak selesa nak jalan2..tapi beliau memang happy..hahaha kids..

 

dulu, aku selalu gy hantar hariz ngan abah..tp sekarang, aku gy hantar sorang2..letak je kat seat sebelah..pakaikan belt n go!! huhu tapi kelakar jgak laa..sebab lepas sampai nursery, terus lorat nak pergi masuk..lagi2 kalau nampak je mainan banyak2 atas lantai..tak pandang pun aku..isk..sampai hati beliau..hahaha kids..tapi, time, aku gy ambil dia, tak sabar2 plak nak suruh orang dukung sebab nak balik..tersengih-sengih..lucu..lucu.. hahahaha

 

lepas ambil hariz, kena laa jaga dia plak..suka sangat nak keluar rumah..main ngan didi ( kucing kami )..main basikal..aku plak nak tengok cite..hahahahha tp tak bole nak buat apa..have to temankan dia..kadang2 best gak ar..tp kadang2, sangat penat..sebab budak ni mmg sangat active..nakal pun iye jgak..nama lagi budak laki kan..adoyai..macam-macam hariz..

 

time malam, dia tidur awal..pukul 8 da tidur..jadi, lepas tu, aku bole laa tengok cite balik..tanpa banyak gangguan..wahahhahaahhaa ayat kejam..tapi tak de la kejam sampai paksa dia tidur..huhu

 

 


Nota kaki : aku tak pernah babysit kanak2 okayh..sebab aku youngest..sepupu yang lagi muda pun, umur lebih kurang baya aku je..tak sempat laa nak merasai pengalaman babysit kanak2 time aku kecik2 dulu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...