Monday, May 18, 2009

bestfriend ever..

dulu, time skola, aku ada geng aku..4 orang sume..aku, Chua, Sarah ngan Musfirah..mana2 nak pgy pun, asyik 4 orang ni jek..especially kat hostel..klu kat skola, susah laa sket, sebab kitorang tak sekelas..aku pun da lupa caner our frenship terjadi..klu tak silap, time form 2, aku baik ngn Idayu, dan dia agak rapat ngan Sarah..aku pun baik gak ngan Sarah sebenarnya..pastu, kitorang jadi close friend, aku ngan Sarah..ngan Musfirah plak, kitorang sekelas time form 3..sebelum tu pun, da kawan sebenarnya, tp form 3 br jadi close friend.. ngan Chua.. dia baik ngan Musfirah.. plus, diorang in a netball team..since then, kitorang baik..terjadi laa geng 4 sekawan yg sampai sekarang dan insyaAllah sampai bila2 akan jadi bestfriend..friendship forever guys.. love u all..

 

da lama kita tak jumpa kan?? rindu korang weyh..susah glew nk berkumpul 4 orang skarang..sume orang ada hal masing2..time foundation pun kitorang berpecah..aku tercampak ke PASUM, Chua ke matriks penang, Sarah ke matriks Kedah, n Musfirah ke matriks Kuala Nerang klu xsilap aku..starts from dat, kitorang da jarang contact n kumpul cam dulu2.. sedey gak rasanya..yg aku paling sedey, when I call, n diorang sanggup cut our ckp2 semata2 balak diorang call..grrrrrrrr…nak marah glew..n I never make call to dat person..aku jz msg dia jek..i don’t have to mention her name here sebab walau apa pun, aku tetap sayang kat kawan2 aku n I don’t want dat small matter ruin our friendship..aku terkilan je laa..nk cter kat orang x bole..jadi, aku buat laa luahan hati kat sini..walaupun, ni bukan tujuan asal entry aku ni..hihi =D

 

back to story, skang pun kitorang masih berpecah dan kurang jumpa dan kurang contact..klu time sem break pun, biasanya mst sorang takde..biasanya Mus laa..sbb dia tu, asal cuti jek, merayap ke KL..aku pun xtau apa yg dicarinya..suka hati dia laa kan.. dia ada hal laa kot nk buat kat KL tu.. skang ni aku masih kat UM, Chua kat UiTM, Mus kat UMT dan Sarah kat UMS..kiranya aku ngn Chua je laa yg dekat.. blaja kat KL..tp sebenarnya br skali kitorang kuar time kat KL..pelik kan?? haha tp apa nak heran.. sume orang x bz..aku xkisah pun sebenarnya.. tp kadang2 bosan gak laa, especially klu aku balik kelantan..tiap kali aku balik cuti, mesti terperuk jek kat umah..tak kuar mana2 pun..kalu da bosan sgt + xde cite best kat tv, aku online..tak pun, aku main game..tak pun, aku tgk movie..tak pun, aku baca novel..tak pun, aku update blog ni..hurmm..

 

kalu nak tau, skang ni pun aku ngan Chua jek yg ada kat kelantan..Mus awal2 da pgy KL..Sarah plak ada latihan palapes kat uni dia..jd, blom bole balik..bln 6 ni kot br dia balik..tp soon, Chua da nk p KL gak..ada hal kat sana..kesimpulannya, aku jgak yg setia duk umah..hoho

 



 our graduation day..



~~ Musfirah, aku, Sarah, Chua ~~



nota kaki : walau di mana jua kita berada, harapnya persahabatan ni akan kekal selamanya dan takkan goyah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...