Thursday, April 9, 2009

guru tadika dan murid tadika..mana lg pandai??

Ader seorang guru tadika yg tidak percaya wujudnya tuhan dan die pun berfikir bagaimana nak brain wash kanak2 di tadika tsebut supaya tak percaya wujudnya tuhan. Die pun mendapat satu akal... 

Guru tadika : Anak2,nampak tak pen ni. 
Anak2 : Nampak cikgu. 
Guru tadika : Pen ade kan. 
Anak2 : Ader cikgu. 

kemudian guru tadika tadi memasukkan pen tu dalam poket die, kemudian bertanya lg.. 

Guru tadika : Anak2,nampak tak pen? 
Anak2 : tak nampak cikgu. 
Guru tadika : pen ade tak? 
Anak2 : takder cikgu. 
Guru tadika: Anak2 nmpk tuhan tak? 
Anak2 : tak nampak cikgu. 
Guru tadika : tuhan ader tak? 
Anak2 : takder cikgu. 

Guru tadika td sgt gembira sbb tujuan die nak brain wash otak budak2 tu berjaya.Ttp dlm byk2 bdk tu ader seorg bdk yg pintar,dan die minta pun mengangkat tgn... 

Bdk A : Cikgu bleh sy ckp sesuatu. 
Guru tadika : Bleh,mari ke depan. 
Bdk A : kwn2 nmpk cikgu tak. 
Kwn2 : nampak. 
Bdk A : cikgu ader! kan? 
Kwn2 : ader. 
Bdk A : kwn2 nmpk otak cikgu tak? 
Kwn2 : tak nampak. 
Bdk A: cikgu ader otak tak? 
Kwn2 : tak ader. 

Moral of the story , bila tak nampak, tak semestinya takdak! sayangi agama kita dengan 'amar ma'ruf dan nahi mungkar, kalau tidak kita, siapa lagi...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...